HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2010.10.17. 22:33 becketman

Bűnben fogant sötétség

 

Szép volt, fiúk! Kitalálták a nagy okosságot, hogy ők márpedig nem alkusznak, kemény legények, közülük bizony nem lesz alpolgármester egy sem. Szereptévesztésben vannak, nem azért választottak meg őket, hogy csak egy bizonyos polgármesterrel legyenek hajlandó együtt-működni, nem azért, hogy csak Meggyes Tamás polgármestersége esetén legyenek a képviselők. Választóik, a városrészek lakóinak érdekeit kellene képviselniük, nem a magukét. Joggal várják el a választóik, hogy érdekükben működjenek együtt Tétényi Évával, és őket képviseljék. Ezek a választók most okkal csalódottak. A választott képviselőikben kellett csalódniuk, rögtön az elején. Ezenkívül: ebből a csapatból legalább három ember van, akinek az állása is az új polgármestertől függ - egy hónapja még a régi polgármestertől függött, aki ugye nem volt más, mint Meggyes Tamás, elegáns, nem?! Szóval lehet rambózni, de aztán előbb-utóbb el kell búcsúzni a Gran Tourstól is, meg a Sportcsarnoktól is, meg a Városházától is, de még a képviselőségtől is. És akkor még örülhetünk, ha nem indul alapos vizsgálat a gazdálkodásunkat illetően, nemde?!
Ez nem lett végiggondolva, azt hiszem.

Semmi gond. Egy esetleges új választás kiírásakor már nem lesznek FIDESZ/KDNP jelöltek sem, emiatt nyugodtan lehet aludni. Nem tudnak tudniillik ebből a helyzetből jól kikeveredni. Ők lettek azok, akik nem akarnak együttműködni, akik blokkolni próbálják a törvényesen, az óriási többséggel megválasztott új polgármester munkáját. A város közhangulata ellenük fordult. Ezek a képviselők azok, akik keresztbe tesznek a városnak, és bármennyire is arról próbálják meggyőzni magukat, hogy az új polgármestert hozzák majd a béna kacsa szerepébe, a választóik számára világos, hogy mi történik. Emiatt enyhén szólva is kétséges az újraválasztásuk egy új választás esetén. Még akkor is, ha nem fog össze az ellenzék a képviselők szintjén, ha pedig igen, akkor szinte biztos, hogy alig lesz FIDESZ képviselő a következő testületben. Sitku Pál alig pár szavazattal kapott kevesebbet Meggyes Tamásnál a választókerületében, úgy hogy nem lépett vissza senki a javára. Most visszalépne. Ezek után. Szinte mindegy, hogy egy, vagy hat hónap múlva lennének új választások, ez a csapat még egyszer így, ebben az összetételben nem kerülne be a testületbe.

És most gondoljuk ezt végig a FIDESZ vezérkar szemszögéből: már az is nagy fiaskó volt, hogy Meggyes ellen összefogott a város és megverte. Fiaskó volt, hiszen az országos média ezzel volt tele, és mindenhol ki volt ám emelve, hogy "Meggyes Tamás a fideszes polgármester elbukott". Hát persze, ez hír. Az egész ország tiszta narancs, csak egy kis szöglete nem az, mi ez, valami félresikerült Asterix-sztori eleje? Most akkor majd azt rizikózzák, hogy megint a FIDESZ fiaskójával lesz tele a média, mert képviselője is alig marad?! 


Hát mennyivel könnyebb már feloszlatni az egész helyi FIDESZ alapszervezetet, és menteni a menthetőt egy értelmesebb csapattal?!

Szóval, gondoljátok végig, srácok. Oda az állás, oda a képviselőség, oda a "pártkarrier" (ezen még röhögnöm is kell), megy a levesbe minden! Kedves Balázs, kedves Gyuri, ez nem a "mindent, vagy semmit" játék. Ennek a játéknak a neve: ennyit, vagy semmit!

Ennyit, vagy semmit.

 

PTI: 8, de csak azért ennyi, mert még van benne egy kis kreativitás

 

Update1. : a ma reggeli m1 Híradóban már így jelent meg: "a FIDESZ nem működik együtt az új polgármesterrel". Több, mint két percben szánták ezt a hírt az országos nyilvánosság elé tárni és ez csak kezdet.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr672379712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BAttila64 2010.10.18. 10:07:39

Saját maguknak küldték el tértivevénnyel a selyemzsinórt, de mindenkinek szíve joga hülyének lenni, ahogy azt mások már korábban mondták...

eleve 2010.10.19. 07:40:55

Van egy elinduló ÁSZ vizsgálat és van egy összehívandó közgyűlés, melyen "gyámság" alá helyeznék Évát.
Ez most egy verseny? S a győztes mindent visz?

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.19. 08:13:02

@eleve:
Kósa most mondta a m1 reggeli műsorban (7:55) kérdésre válaszolva, hogy ugyan a FIDESZ vezetősége még nem foglalkozott az esztergomi problémával napirendszerűen, de nemsokára muszáj lesz. Következő kérdésre: "lemennek és beszélnek Meggyes Tamással?" a rövid válasz igen volt.

A lényeg a nyilvánosság, de ezt Éva nagyon jól tudja. Amit csak lehet a nyilvánosság előtt kell intézni, a lehető legnagyobb hírverés mellett. A Cserép által emlegetett Civil Kerekasztalt minél hamarabb össze kell hozni, hogy szervezett legyen a fent említett nyilvánosság - már így is vannak béközepezők. Évit nem kell félteni, nagy harcos, sokkal nagyobb, mint sokan gondolnák, de kell a támogatás, hogy tudja miért csinálja ezt az egészet. Ez a támogatás nem a tojásdobálók támogatása, nem az artikulálatlan hangoké kell legyen.
Én megértem, hogy a választásokon képviselői szinten miért nem fogtak össze a pártok (a maradék - helyi fideszt kisajátította egy érdekkör). Egy párt indítson jelöltet, mutassa meg magát, ha nem teszi csak mindig összefog, abból nem lesz saját képviselő.
Most viszont itt a s z e r v e z e t t és k o n t r o l l á l t összefogás ideje, ebben nektek óriási szerepetek van. Ha tetszik: le kell menni undergroundba :-)))
Még nem látok infót, hogy Éva összehívja-e a rendkívüli ülést csütörtökre, ha igen akkor nincs sok idő cselekedni. Szerintem nyilvános lesz az esemény, de kezdenek elszaladni az indulatok. Média lesz bőven, abban biztos vagyok, észnél kell lenni.

eleve 2010.10.19. 11:44:02

Csütörtök, 16:30
Nagy bulinak ígérkezik :)

eleve 2010.10.19. 11:46:50

Egyébként azon gondolkodtam, hogy miben különböznek a franciák a magyaroktól?
Kultúrnépnek tekintik őket, míg mi vagyunk a barbár/nomád/kelti jöttmentek.
Ehhez képest ott egy monsieur meggyes hatására (vagy akár kisebb okból is) simán felgyújtják az összes citroent meg renault-t.
Nálunk meg kimerül abban, hogy egymás között háborgunk, hogy a gyerek otthon nem tudja, apa/anya már megint mitől ideges...

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.19. 13:11:42

Egy jóbarátom kedvéért (még nem beszéltük meg, hogy akarja-e, hogy megnevezzem a blogon):

"És akkor még örülhetünk, ha nem indul alapos vizsgálat a gazdálkodásunkat illetően, nemde?!"
- nos, ez a mondat, azt akarja jelenteni, hogy milyen lehetetlen és kiszolgáltatott helyzetbe manőverezték magukat egyes képviselők (nem most, most csak a pontot rakták az i-re, az eltelt évek alatt). Egészen pontosan arra gondolok, hogy jelenlegi pozíciójuk nem feltétlenül a kvalitásaik, mint inkább a lojalitásuk eredménye. Ha pedig a szakmai tudás nem volt annyira lényeges, okkal feltételezhetjük, hogy működésük nem állja ki egy alapos szakmai vizsgálat próbáját. Ez nem fenyegetés, ahhoz én kis pont vagyok és nem is törekszem ilyen "érdemekre". Nem. Én mint állampolgár, lakos, kishüjegyerek (kinek mi) azt várom el a közintézmények vezetőitől, hogy szakmailag legyen kifogástalan a munkájuk és ne a lojalitásuk legyen a fő szempont a kiválasztásukkor. Ezért fizetjük őket és nem a hűségükért. Gondolom a lakosság nagy része sem gondolkodik ettől lényegesen eltérően. Ha valaki ennek tudatában elvállal egy pozíciót, jó ha tisztában van vele, hogy nem mindig lesz felette a védőernyő, amely elhárítja a szakmai hibákat.

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.19. 17:37:18

@eleve:
a sok különbség közül, ami igy nagyhirtelen eszembe jut, az egyik legfigyelemreméltóbb az az ötszáz év lemaradás, amivel később lett nálunk állandó egyetem...

eleve 2010.10.26. 08:23:47

Arra akarsz célozni, hogy a PPKE VJK-ra járók nemigen fognak forradalmat csinálni Egomban? :)

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.26. 09:21:53

@eleve: :-)))

Elsőre a kultúrnépről ugrott be. Semmit több. Most viszont inkább az jut eszembe, hogy az egyetemi autonómia kérdése mindig is fontos volt az egyetem polgárai számára. Az erről folytatott disputa (és az érte folytatott küzdelem) talán az első, némiképp szofisztikált módon kiverekedett autonómia része volt (nem-szofisztikált elképzelések: nem én vagyok a góré-lekardozom a górét-én leszek a góré). Sok küzdelem = sok rutin. Sok tapasztalat. Lehet, hogy néha tényleg törni-zúzni kell. Nekem ugyan nem tetszik annyira, de bizonyos jogok csorbulása esetén jelezni kell, hogy ez nem jó. Nem kell négyévente forradalmat csinálni. Minek?! Ez valóban balkános/ázsiai: morgolódok négy évig, aztán csodát várok a következő nagyvezírtől. Aztán meg mikor nem jött be - nyilván - morgok tovább és várom a következőt.
Ez a muzsik-mentalitás (sorry muzsikok) talán kevésbé volt(?) jellemző az egyetemeken (azért ott is vannak hülyék - különben honnan jött volna Il Dottore Staudt...) ennyiben kerekebb a gondolat. Talán. :-)))
süti beállítások módosítása