HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.02.24. 12:44 becketman

Hagyaték

Címkék: esztergom hüjék

 

Nagy kedvencem ez ám nekem, amikor gyökérnélküli, vagy azokat fel vállalni nem tudó - nem akaró - potentátok, halott emberek használt tárgyaival kölcsönöznek maguknak múltat. Mert tudjuk: a múltra való sűrű (és nem csak verbális) hivatkozás szinte mindig legitimációs törekvés is egyben. A főispán üzenete a pórnak: mi vagyunk a hatalom, te vagy az alattvaló, ez így volt mindig és így is lesz. Nézz körül, láthatod.

Orbán Viktornak kicsi lett az elődei által használt 70 négyzetméteres miniszterelnöki dolgozó. Az még okés, hogy az eredetileg erre a célra Steindl (nem Balázs, Imre!) által tervezett dolgozószoba kicsinek bizonyult - kis országnak legalább a miniszterelnöki egóra legyen tere - de 180 négyzetméter talán mégis túlzás egy picinyt.
Meggyes Tamás a Palkovics-hagyatékból rendeztetett be polgármesteri dolgozót néhány évvel korábban, ennek is az volt a célja, hogy a nem túl fényes múlt (Maláta... emlékszünk még a vodkáért cumizó ukrán ribancokra, ugye?!) emlékét elfedje egy vállalhatóbb. Hogyha netán polgármesteri fogadóórára érkeznénk (muhaha) ne a sört csapoló kocsmáros képe villanjon be, hanem a Tekintetes Főispáné. És aki azt hinné, hogy a kocsmárossággal van a bajom, az téved. 
 
A kivagyiság, úrhatnámság az én bajom. A tököm se gondolta, hogy még 2011-ben is móriczi fogalmakkal kell definiálni a közéletet, és rohadtul nem is örülök neki.
 
A Meggyes Tamás és Orbán Viktor közötti párhuzam ugyanannyira kínálja magát, mint kiadós seggberúgások kiosztása ugyanezen embereknek. Mindaz, amit Orbán abba kényszerült hagyni 2002-ben, azt Meggyes Tamás folytatta, csak kicsiben. Küldetéstudatos hevület, mellébeszélés, hazugság, hatalmi arrogancia, paranoia - hogy csak néhányat említsek. Mindkettő megtalálta (kiválogatta!) magának azt az óberszervilis talpnyaló médiaregimentet, amelynek segítségével jó ideig abban a hitben tudta/tudja ringatni a választóit, hogy ő helyzet ura. Meggyes ezt már teljesen bebukta - még néhány hónap a bilincses elvezetésig érzésem szerint. Meggyes Tamás, bukott polgármester, országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja (Jézusmária, Jézusmária...!), a legjobbtanítvány ugyanis komoly bajban van, Sőt bajokban.
 
Orbán Viktor, a nagy keljfeljancsi pedig csak hallgat. És költözködik. A dolgozószobák fura urának mostanság ez a legfontosabb dolga... hogy a székek túl "részvénytársaságiasak"... ez a kész...
 
PTI: 9, mindenkinek van hagyatéka... még egy miniszterelnöknek is...
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr932687269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása