HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.04.11. 15:59 becketman

Az első menetelés II.

Címkék: esztergom hüjék

Egy elhanyagolt sztori apropóján:

 
Naszóval: megvolt a menet, még egyszer grat és köszi a résztvevőknek, nagy dolog volt. Volt is némi média-érdeklődés, de leginkább nem volt. Gondolom a Budapest-fóbiás médiaipari szakmunkásoknak egyéb dolguk is fontosabb volt, mintsem valami egészen távoli és provinciális galaxis lakóinak piszlicsáré problémáival foglalkozzanak. Esetleg még tartott a péntek esti alkohol-, és/vagy kokainmámor, mindenesetre az agyonhallgatás iskolapéldáját láthattuk, ami egy elvileg szabad, korlátlan, és magas médiakultúrával (hehe…) rendelkező országban azért több, mint fura. 
Olyannyira fura, hogy az ember elgondolkodik elsőre: lehet, hogy tényleg mínuszos hír ez? A Fitch már rég lerakta volna a bóvli kategóriába?! Vagy elnyomta más, talán pont egy másik tiltakozós esemény? A szakszervezeti tüntetés?
 
Hádenem! Elmondom én mi nyomta el: Knut, a jegesmedve! Egy hülye jegesmedve többet szerepelt a királyi tévében (és csatolt cseneljein) mint a tisztelt protestálók/kérelmezők! Egy kurva medvét is többet mutogattak!
Persze, persze. Nem lepődünk meg. Pont ezt vártuk a királyitól. A kereskedelmitől persze egy kicsit többet, volt is valami, nem mondhatom végül is, hogy le se szarták. Szépen összefoglalták, hogy mi volt - tíz másodperc, vágókép a zarándokokról - még öt, néhány sikerült  (és néhány kevésbé sikerült) mondat Tétényitől - még tíz, oszt kész, passz, jónapot! A másnapról semmi. Az éjszakáról semmi. Ja, bocs az már a hétvége! De, tényleg, ez még magyarázható - ha nem is érthető. Az ő dolguk nem a politizálás. Elgondolkodtató ugyan, hogy dolguk-e mindent megosztani velünk VV Nullagyurka gázfejlesztési problémáiról, de ez meg már nem ő gondjuk. Vagy csak ami a nézettségi vonatkozásait érinti - azzal meg nincs gondjuk. Az online média (bár a kettő lassan összeér, csak nálunk ezt még nem vették észre) sem vette valami fényesen a lapot. A megyei média csak-csak, az országos hétvége-üzemmódban abszolválta a gyakorlatot. Az origós csávó volt az egyetlen, akinek legalábbis kicsinyég bederengett valami az újságírásról és megkérdezett azért néhányat a protestálók közül. De még ez is belefér.
 
Ami nekem nem fér bele, és ami igazán fáj, az az Index. Azóta olvasom, amikor még Internettónak hívták. Emlékszem egy csomó mindenre, emlékszem az animgiffes, meg a gyurcsányos  címlapra. Amikor még volt dög, még volt benne punk. Emlékszem még régebbről arra is, amikor átvette a főszerkesztőséget Új Peti, a Népszabi Szerda rovatának Steve Jones-a, nem a nófjúcsőr, de nem is a köpködő, hanem a csendes punk. Aki szakmailag kőprofi, de nem puhapöcs beugatni, ha nem tetszik neki valami. Bebaszov elvtárs. Akinek a dumáin napokat tudtam rötyögni. És jött a Szily is a Mancstól, szintén nem a finomkodó, disztingvált fajtából. És ott voltak a többiek is: Földes Andris, Winkler, Bede, Tóta, stb. És jó volt! Be lett ugatva, meg lett mondva arcba a hülyeség! Megmondom mi hülyeség, mi nem az, innentől tudja, és most már tudja… ehh…
 
Mi lett belőle?! Lószar. Figyelem már egy ideje. Ide egy trollmágnes gyurcsányozás/kósázás, oda egy kattintás-növelő faszozás/pinázás. Hétvégére  minimum egy főcím a következő szókészletből: fasz, pina, picsa, fing, dugás. Lehetőleg maradjon kint egész hétvégén! Ez ám a zsurnaliszta! Tessék-tessék, Bob Woodward és Carl Berstein után szabadon!
Péntek délután: gépterem off, hétvége-üzemmód on! A többit hozzábasszuk laptopról a nappaliból, kiafasztérdekel! Merthogy pont ennyi maradt a fenegyerekségből (akármit is jelentsen ez…): a trágárság. Néha egy kis óvatos schmittezés, abba nyugodtan bele lehet rúgni, őt nem védik annyira. Az újságíró igazolvány meg pont jó arra, hogy meglegyen az ingyenjegy a Szigetre.
Menjetek a fenébe, Peti! Olyan faszán beleszürkültetek, beleóvatoskodtatok ebbe a fingszagú, langymeleg magyarmédiába, hogy észre se vettétek. És ami a legrosszabb: nem is azért , mert beszariak lennétek, hanem mert teljesen érdektelenné váltatok. 
 
Tartalomszolgáltatás…. tökömet…
Talán nem kéne hivatalból három másik blogot nyomatni orrba-szájba, akkor talán lenne idő odafigyelni arra is, hogy mi történik! Az esztergomi zarándoklat híre péntek délutántól vasárnap éjszakáig volt kint a címlapon változatlan formában. Update nélkül, változatlan (változatlanul semmitmondó) képanyaggal.
Csakúgy, mint az összes többi hír. Ja, bocs, tévedtem, Vettel frissült. Hip-hip…
 
Az Index címlapja és stílusa évek óta nem igazán változik, egy permanens - de már unalmas - erekcióba merevedett szánalom, mint egy beviagrázott hetvenéves. Változtatni kellene, különben pont olyan gyöpös vén hülyék lesztek, mint akiken régen olyan jókat röhögtünk, hogy milyen gyöpös vén hülyék! Fel kellene kelni tíz előtt, kevesebbet kellene elmászkálni a svédasztalos pofavizitekre, a többi svédasztalos közlekedőedényt fikázni. Le kéne tenni a jointot, és csinálni megint azt, amihez értetek: megmondani a népeknek mi hülyeség mi nem az, meg elküldeni a hülyéket a faszba. Nem alibizni!
 
Peti, kapjatok a tökötökhöz, váltsatok sebességet, vagy köszönjetek el, mert most csak úsztok az árral! Amit persze lehet, csak együtt úszni mindenféle szarral nem annyira felemelő. 
 
 
PTI: 10, sokkal többet vártam tőletek, nem ezt szoktuk meg! Elcseszitek a kedvenc lapomat!!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr512817659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eleve 2011.04.12. 07:56:04

Teccik, csak sajnos nincs igazad:

"És ami a legrosszabb: nem is azért , mert beszariak lennétek, hanem mert teljesen érdektelenné váltatok."

Nem érdektelenek, egyszerűen beszariak. Negyven felett ki akar még lázadozni? Ki akar Annamáriával vitatkozni, pereskedni? Hát nem jobb a nyugi, biztos reklámbevétel?

Most pont az a gond, hogy túl nagy a kínálat. Egyszerűen elvesznek az értelmes lapok, az ember automatikusan az évek óta megszokottal indítja a napját.
Pedig vannak a régi indexesek közül, akik továbbra is újságírónak gondolják magukat, továbbra is nyomják, csak meg kell találni őket...

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.04.12. 08:35:09

Az biztos, hogy ez az erőltetett menet a hagyományos (off- és online) média válságának és egyben a közösségi média sikerének a lényege. Egész egyszerűen nem lehet ilyen gyorsan állandóan új (és érdekes) hírt produkálni! És akkor még a színvonalról szó sem esett. Nincs ennyi újságíró, és nincs akkora bevétel, értem én, hogy lavírozni kell. De a felületességre, a slendriánságra ez nem mentség, meg nem is magyarázat. Az érdektelenség az lehet viszont.
Hát, nem tudom. Lehet, hogy tényleg abba kellene hagyniuk ezt hírportálos dolgot. Sok ez így. Lehet, hogy kellene csinálniuk egy mandíner-szerű szájtot. Egy fasza, laza tróger-galamust. Okosan, merészen, de nem bunkómód. És akkor nem kell Éden Szandival, meg VV Alekosszal indítani a napot. Meg szembeköpéssel.
Hogy magamat idézzem: húszévesen minden hülye tud lázadni, negyvenévesen már csak a legkitartóbbak. Pedig az ám a móka! :-))))

Nerva 2011.04.12. 08:41:14

Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikázhatja, de akkor tán tessék már legalább egyszer átfutni publikálás előtt a szövegeket, mert gyalázat.
Egyébiránt nagyon egyetértek kedves becketman, az index alibizik, gáz.
süti beállítások módosítása