HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.03.23. 23:59 becketman

Hányinger

Nem írtam egy ideje, és hogy nem írtam annak egy oka van: az embernek nem igazán van kedve írni, amikor öklendezik. Öklendezem ettől az egész szartól, ami körülvesz. Hányingerem van ettől a sok végtelenül kisstílű és kislelkű (ezt loptam Robert M. Pirsig-től) kóklertől, amelyik rám szórja a szarjait az összes lehetséges médiából. Vagy éppen róluk szórja a szarjait az összes lehetséges média.

 
A Kurvaországban már megírtam mi van odalent. Lop itt mindenki. Most még vannak azok is, akik magukat az áramszolgáltató embereinek kiadva kifigyelik hol tartják az öregek a sírkőre félretett pénzüket, és ellopják. Nem, ezek nem cigányok, kedves rasszista barátaim - a cigányokat be sem engednék a házaikba. Ezek bizony derék (derék?! lófaszt!) magyar emberek, ugyanolyanok, mint mink. Csak se lelkük, se gerincük.
 
De félő, hogy Kurvaország nemes népe esetleg magatehetetlenül sodródna a történelem hurrikánjában, selejtes, ám magukat a teremtés kohinórjának vélő vezetői nélkül, ezért választ magának bölcsvezírt, s mamelukokat. Akik majdan beleírják magukat az alkotmányba. Az alkotmányba, melynek egyből lesz hitvallása is. Két szócskát javasolnék betoldani a cím mögé: for Dummies. Alkotmány és Hitvallás for Dummies.
Csak, hogy értelmezni tudjuk a dolgot, azért. A kétlábon járó helyesírási-, és közhelyszótárt, meg a lózungpuffogtató miniszterelnököt. Közjogi méltóság...! Hahh, be ne szarjak… Eleve: méltóság... érted ezt?! 
 
Hányingerem van attól a pöcstől is, amelyik azt mondta, hogy annyit érek, amennyim van. Ilyesmit már hallottam nyelvekkel, álmokkal, megélt boldog pillanatokkal kapcsolatban, de költségtérítéssel még nem. Azt mondja: kiemelték a szövegkörnyezetből. Meg: ő a megélhetési politikusokról beszélt, mert ő dolgozott keményen, azok meg nem. Hát most erre mit mondjak?! Sejtettem én mindig, hogy táskahordozónak, felfelé-seggnyalónak lefelé-könyöklőnek lenni nem egy leányálom (nem véletlen, hogy nem is próbálkoztam vele sosem - mondjuk nem is érek most túl sokat… :-)), de hogy keményebb munka lenne, mint mondjuk a bányászoké, az meglepett. Annak kell lennie végül is, mert biztos azért keresi a többszörösét.
Meggyes Tamás óta tudjuk milyen kurva kemény meló polgármesternek lenni. Mennyit kell verni a más farkával a csalánt, amíg eltapsol az ember annyi pénzt. Eladni az ingatlant olcsón a havernak, majd visszavásárolni a közösből kurvadrágán. Kitalálni hülyetantárgyakat. Lekartágózni az iskolákat. 
Közpénzből minden hülye tud rosszul gazdálkodni - ez nem kemény munka! Kemény munka félnégykor kelni és tehenet fejni, bazmeg, nem az S8-ast válogatni katalógusból!
 
Szögezzük le: a most kormányon lévő elit (de az előző is) soha életében nem dolgozott a szónak abban az értelmében, ahogyan azt a valódi munkások - mondjuk az apám - használja. Nincsenek munkatapasztalatai. Iskolapadból a Parlamentbe - ez volt az útjuk. A későnjövőknek: iskolapadból a polgármesteri székbe, majd a Parlamentbe.
A történelem kivételes pillanata, és egy Orbán Viktor nevű törtető fiatalember jóvoltából rakhatták be a valagukat a sokszoros költségtérítésekből szaporítható svájci bankbetétek világába - és akkor most csak egyetlen, légyszar nagyságú pénzcsap jutott eszembe. Persze ehhez sokéves kitartó bólogatásra, seggnyalásra és csaholásra is szükség van, ezt nem vitatom, No, tényleg, ez végül  is kemény munka lehet.
 
Egyébként ez a dupla-költségtérítéses botrány gumicsont. Lószar. Merthogy ezek az emberek álláshalmozók. De nem ám csak kettő, a polgármesteri meg képviselői van nekik! Nem. Ezek mindenféle társadalmi-, meg sport-, meg a tökömtudja még hányféle szervezet vezető funkcióit tudják betölteni egyszerre. Mert ők az übermenschek. Szupermenek ők, bizony. Vagy nem alszanak, mint Sztálin. Az alvás és a mennyit-érés között fordított arányosság van, biztos... és én vagyok a hüje....
 
És a sok-sok szupermen, a sok-sok társadalmi szervezet élén ugyanúgy felveheti ám a költségtérítést, ugyanarra is akár (lakhatás, utazás). Azt hogy a dupla nem is dupla, hanem négyszeres, ötszörös, vagy éppen hatszoros, ugyanúgy nem látjuk, mint az álláshalmozás és a pofátlanság valódi nagyságát.
 
Hát ettől van nekem kurvára hányingerem.
 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr882766796

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - FEKETE 2011.03.24. 15:10:40

SZÍNEK– Szorítsatok már helyet nekem is, mit hisztek, hol vagytok? Keményebb ez a lábazat, mint tegnap, mit csináltak vele? Aj, nézzétek már, ki riszál ott? Na, hol a tuti ilyen hidegben? Bizony, egy jó, meleg nunában! – Vegyél vissza, nem ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása