HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.02.22. 10:11 becketman

Miért nem jogállam Magyarország

Címkék: hüjék

Bérkommandó. Diszkókommandó. Adókommandó. Vámkommandó.

Csak néhány példa a legutóbbi idők  terrorelhárító terminológiájából. Megágyaz a jó hangulatnak, mi?! Mind-mind arról árulkodik, hogy ezt a nagy szétrohadt és tákolgatott rendszert - amit Magyar Államnak hívunk - milyen szofisztikált eszközökkel próbálja meg "reformálni"  az autoritariánus kisebbség, amelyik most kormányoz. (Jó, a két utolsót már használták korábban is...)
A legújabb ez a "bérkommandó" vagy "Rogán-kommandó" nevű akármicsoda. Ez viszont telivér fidesz-találmány. Mikor meghallottam a hírt a tévében, rögtön kurvaanyáznom kellett - miért jó ez, én nem tudom… miért kell ebben az országban állandóan anyázni… de nem gondolom, hogy csupán az én hibám lenne...

A hír valójában arról szólt, hogy névtelen bejelentéseket fogad az illetékes bizottság, ahol fel lehet nyomni azokat a munkáltatókat, akik az OÉT ajánlásának megfelelően nem emelték a fizetéseket. Mint az ismert, a kiváló kormány úgy gondolta, hogy adózásilag inkább azokon verik el a port, akik amúgy is marha keveset keresnek. Ha havi 300e bruttó fölött van a fizud, akkor többet kapsz mint tavaly, ha alatta, akkor irány a szopóág. Mert akkor neked úgyis besikerült az élet…
Már önmagában ez is vérlázító, de egy jobboldali kormánynál ez bizony benne van a pakliban. Ami nincs, hogy "ajánlásokra" hivatkozva fenyegetünk meg egy csomó embert.
Miről is van szó?
Hát csak arról, hogy azt mondja a kormány: mostan én több pénzt veszek el tőled adóba. Ha a munkáltatód nem pótolja azt, amit én elveszek - a nyeresége terhére persze - akkor feljelentheted, én meg kiküldöm a "bérkommandót". Hogy mit fog számon kérni?! Az édesmindegy kiskomám! Mert nem törvényt hoztunk ám, hanem csak egy ajánlás teljesülését vizsgáljuk. Hogy egy ajánlás attól ajánlás, hogy nem kötelező?! Hmmm... Mutassa csak az épület tűzrendészeti szabályzatát! Kijelölt dohányzóhely?! Hulladékkezelési szabályzat?

Merhogy mink itt káeurópában nagyon jól tudjuk, hogy ha egyszer a Tekintetes Hatóság kiszáll mihozzánk ellenőrzésre, akkor bizony találni fog valamit!

A rendszer alapja ugyanis néhány nagyon egyszerű összefüggés:

Kurvabonyolult rendszer = megfélemlített és állandó kockázatban élő polgár.
Megfélemlített polgár = irányítható polgár

Az első komoly szög a jogállam koporsójában a visszamenőleges hatályú törvény volt. Ilyen nincs egy jogállamban - másrészt megsérti az Európai Alapjogi Chartát is. A második az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítása - mert mondjon bárki bármit, az Alkotmánybíróság még egy valamelyest stabil pont volt ebben a káoszban. A többi: Médiatörvény, elszámoltatási kormánybiztos, Monetáris Tanács, etc. ezek egyenes következménye volt. Mind ugyanannak a logikának a gyümölcse.

Ami viszont viszonylag új fejlemény, az a direkt megfélemlítés. Számtalan jele volt már ennek is, most nem fejtem ki. Aki érzi, úgyis tudja miről beszélek, a többi meg úgyis csak valamilyen kibucba akarna irányítani. 

A megfélemlítés régi káeurópai hagyomány. Majd' minden rendszer erre igyekezett építeni a hatalmát errefelé. Ebben szocializálódtak a fideszes fiúk is - Oxford ide, vagy oda. Ezt a technikát ismerik a legjobban. Nem törvényt hoz, amit be lehetne tartani és be lehetne tartatni. Amit meg kellene magyarázni az EP-ben, Miniszterek Tanácsában, vagy az Európai Bizottságban (és még egy rakás helyen). 

Rájött, hogy fenyegetni és megfélemlíteni célszerűbb.

Nagy picsánrúgások lesznek még ebből...

 
PTI: 10+, elcsesztem a skálámat, ez a bagázs mindennap kiveri a biztosítékot...
 
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr262679044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2011.02.22. 13:54:50

Nem vagyok most épp munkajogban mélyen járatos, de véletlenül a munkáltatódat így felnyomni az államnál egy ilyen ügyben nem nyomós és elegendő indok az azonnali és rendkívüli felmondásra?

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.02.22. 14:23:38

Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek nevében is - mert egy fasza bírság biztos sokat javítana a helyzetünkön. Vállalkozásbarát kormány ez, tényleg!
De a rendkívüli felmondás: részletkérdés.
Az igazi cél a megfélemlítés. No meg az "oszd meg és uralkodj"...
süti beállítások módosítása