HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.04.10. 10:39 becketman

Az első menetelés I.

Címkék: európa esztergom

Néhányszáz ember elgyalogolt Pestre, aztán visszajött. Különös ez?  Nagy hír ez? Nem igazán. És dehogynem.

Tétényi Évát 150-200 ember kísérte fel, hogy átadjon egy nyílt levelet a miniszterelnöknek. Az már akkor is tudható volt, hogy nagyjából a huszadik senki fogja átvenni ezt a levelet - dehogy Orbán. De nem is ez volt a lényeg. A lényeg a kiállás volt ugyanis.
Folyamatosan követtem az eseményeket az Esztergom Live-on, és rohadtul sajnáltam, hogy nem tudok benne részt venni. Irigykedtem azokra, akik benne lehettek, és végig azon fumiztam, hogy nem tudom-e mégis valahogy elmismásolni a pénteki, meg szombati előadásaimat. De nem tudtam, így lemaradtam.
 
Pedig ez egy igazi dolog volt. Igazi emberekkel, igazi célért. Ha nem koptatta volna szanaszét a szót pár barom a közelmúltban, azt mondanám: forradalom. Mert mindenképpen forradalmi dolognak tartom, hogy ebben a tökéletesen önérdekű, vagy éppen tökéletesen érdektelen - azért marha érdekes ez a polarizáltság, nem? - világban akad 150 ember, aki politikai célokért hajlandó az egész éjszakát átgyalogolni. Ezen persze még érdemes egy kicsikét merengeni, nyilvánvalóan másért gyalogolt a menetben Tétényi Éva és másért az egyszerű választópolgár. Nincsen ebben semmi rossz, csak már elszoktunk tőle, hogy egy politikusnak lehetnek tisztességes céljai is. Egyszerűbbnek tűnik minden politikai motiváltságú dologtól fújkakás! felkiáltással undorral elfordulni.
 
Hogy miért gyalogolt a talpas választó, azt nem tudjuk. Első körben valószínűleg a "Meggyes mondjon le!" vagy a "Meggyes-banda mondjon le!" szlogenek kapnák a legtöbb szavazatot, de ezért még nem szoktak zarándokolni az emberek. Talán valami olyasmiről van szó, hogy a civilek kezdenek ráébredni a jelenlétükre. Talán - és ebben nagyon-nagyon reménykedem - arról van szó, hogy rájöttek: senki más nem fogja helyettük elpucolni a kutyaszart a ház elől. Hacsak nem akarják az egész hátralévő életüket a tévéjük elé zárva tölteni, önkéntes száműzetésben a százhuszadik VV Senki fingás-dugás-böfögés kombójával, akkor bizony meg kell fogni a lapátnyelet. Hogy kevés az, ha négyévente leszavazok a jóemberre, és tőle várom a Kánaánt.
 
Sokkal erősebb civil részvétel kell. Igazi emberekkel, nem pedig megélhetési káderekkel, pártfunkcikkal (mert igen, ilyenek megint vannak!) Érik már egy ideje: a fészbúk-közösséggel, a kivetítős közösséggel, de még nem ért össze a szavazókkal. 
És ezért volt óriási lépés ez a menetelés. Mert megmutatta a szavazóknak, hogy itt nem egy hangos, de alapvetően marginális és önérdekű csoport hőbörgéséről van szó - ahogyan a Meggyes-csoport szereti ezt beállítani - hanem a szomszédnéniről, meg a tanárnéniről. Rólunk, mindannyiunkról. Nem piásokról, nem gyújtogatókról. Rólunk, egyszerű szavazókról. Mi tudtuk megmutatni magunkat!
 
Van oka fejvakarásra Meggyes Tamásnak - és másoknak is! - az kétségtelen. A pakolásra is lenne oka, úgy gondolom. Mert nagyon jól tudja - bár lehet bagatellizálni, hogy csak 150-200 ember - de aki ennyi embert rá tud venni arra, hogy átgyalogolja vele az éjszakát, az sokszor ennyi emberre számíthat, ha kell.
 
Ezen az úton minden gyalogló mellett volt még vagy tíz, aki nem tudott, vagy nem ért rá, vagy sok volt neki, de lélekben ott volt és ugyanúgy megtette  az utat! Amikor Meggyes ennyi embert megtudott szólítani az akkor volt, amikor kirendelték a Városháza hatalmi zónájába kényszerülteket egy kötelező szimpátiatüntetésre, ami azért mégsem ugyanaz!
 
Tétényi Éva közösséget épített péntek este, érzelmileg kovácsolt össze olyan embereket, akik igazából még csak most kezdenek ráébredni erejükre. Ilyenformán példaértékű lehet az egész ország számára is! Nem csodálkoznék rajta, ha a csalódott, elkeseredett, nyomorba döntött pedagógusok, tűzoltók, mentősök és egészségügyi dolgozók; szótlan vegetálásba kényszerített tartós-munkanélküliek; jövőnélküli cigánygyerekek; félállati-sorba hajtott mezőgazdasági idénymunkások; az egész, két évtizede hülyének nézett ország húzná magára a láthatósági mellényt hamarosan.
Mondom én már régóta: punknak kell lenni!
 
Ebben a dologban még óriási tartalékok vannak, hé!
 
PTI: 1,
De csak a galambok miatt... hehe... nekem az egy kicsit sok volt, de egyefene. Majd a következő részben, ott szigorúbb leszek: az egész magyar média, úgy ahogy van, hülyék/balfaszok gyülekezete... akkor sem ismernék már meg a Sztorit, ha rájuk üvöltene egy üres sikátorban....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr312813738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása