HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.05.21. 23:58 becketman

Kitántorognék-e?!

Címkék: hüjék

 

Egy ideje nem írtam. Nem mintha nem lett volna téma - hüje minden napra akad. Ez olyan mint kacsázás a Duna-parton: amíg csak egy-egy kacsázós kavics akad, akkor élvezet a keresgélés, de képzeld el, milyen lenne, ha az egész part kacsázós kővel lenne tele! Előbb-utóbb elunnád.

A mai nap két hüjéje például a két díszhüje volt: a nagyfőnök, meg az egyes számú díszroma. Nagy csinnadrattával megállapodtak, hogy százezer romának lesz munkája, X-ig (nem tökmindegy?! - a realitása is X. Egyébként szerintem a narancsosok vonzódása a számmisztikához egyenesen betegesnek mondható, ezeknek minden egymillió, meg tízmillió, meg százezer.) Szóval összerántják a médiát, hogy most ők megállapodtak. Hát ott ülnek egymás mellett nap, mint nap! A díszroma a nagyfőnök kedvenc cigánya, nem véletlenül tolja a főnök alá a széket évek óta. Még jó hogy megállapodtak! Mert volna nem megállapodni - lehetne visszaballagni a putriba. Meg ilyenek.

Olvasom, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a migrációt tervezők aránya. Minden hatodik (17%) magyar kivándorolna, ha tehetné. 
(Tárki: http://www.tarki.hu/hu/news/2011/kitekint/20110511.html) Már aki eljut odáig, hogy a tervezés maga legalább valamelyest-releváns opció lehet, és nem csak napról napra él. Meglehet, még magasabb lenne ez az arány, ha nagyobb mintát használnánk. Mondjuk, úgy komplett Borsod ballagna el valamerre, ha tehetné. S menne utána az Ormánság, Nógrád, Zemplén, s mind a vegetálásba kényszerített páriák. De nem csak a páriák, persze. Miért, neked jobb?

Tény1: Az Orbán-kormány lenyúlta a magánnyugdíjadat. Elvette, kellett neki. Állami nyugdíj? Muhaha. Az állam úgyis csak annyit fizet, hogy még éppen ne legyen éhséglázadás. Legfeljebb majd megoszt és uralkod. Számíthatsz békés nyugdíjra az államtól ezek után?! Hát, ez az... Csak arra számíthatsz, amit megspórolsz magadnak. Miből?! Hát, ami marad a csekkek, a rezsi, a kaja, a sötöbö, meg a büntetések befizetése után (büntetés az kell, hozzá tartozik a káeurópai életérzéshez). Hogy ez mennyire nem tréfadolog, arra itt a kedvenc pénzügyi szakértőm blogbejegyzése: 

"Hogy mekkora is lesz ez az ugrás, nagyon nehezen kiszámítható. Nyilván nem fog egyetlen politikai kampánybeszédben sem részletezésre kerülni, pedig biztos lehet benne, hogy ha negyvenes-ötvenes éveit tapossa, akkor az életét alaposabban befolyásolja, mint a négyes metró. Én, ami a legkorrektebb forrást találtam, az Augosztinovics Mária - Köllő János: Munkapiaci pálya és nyugdíj, 1970-2020 című tanulmánya (Közgazdasági Szemle, LIV. évf., 2007. június 529-559. o.) Ebből a következő dolgok derültek ki a 2013. január elseje után nyugdíjba menők számára: a utolsó jövedelmének alábbi százalékaira számíthat, mint nyugdíjra:

Be nem jelentett jövedelmek esetén:             0%
Átlag körüli jövedelem:                                    40%
Átlag jövedelem duplája:                                30%
Átlag jövedelem háromszorosa:                   25%
(Az átlag jövedelem háromszorosa feletti jövedelemrésze után várhatóan már nem kap nyugdíjrészt.)

Csak, hogy értsük: az első havi nyugdíjad az utolsó havi kereseted 40%-a lesz. Ha átlag körül keresel.

 

Tény2: Az Orbán-kormány több helyen deklarálta, hogy célja a támogatott felsőoktatási helyek csökkentése, illetve a költségtérítések emelése. De az állami sem fenékig tejfel, a megélhetése miatt még ahhoz is kell a diákhitel. A gyerek oktatása sokkal nagyobb teher lesz, mint eddig. Hát, ez az...

Következtetés1:
A dilemma a következő: 25 éves pedagógus pályafutással a hátad mögött (de mondhatnék bármilyen közalkalmazotti pályát) vagy a gyereket taníttatod, hogy esélye legyen egy nyugodtabb életre, vagy félreteszel magadnak, hogy megvehesd majd a csirke farhátat. Joseph Heller nem írhatott volna jobbat. Persze, hogy a gyereket fogod taníttatni, nem is kérdés. Aztán majd csak lesz valami.  Mondjuk nyomorogsz. De várhatóan nem lesz ilyen problémád, hamarabb feldobod majd a pracskert, mert addigra tönkretesz ez az ország, ez a stressz - és ezzel még egy utolsó nagy szívességet tehetsz a hazádnak. Fizettél, amíg tudtál, de nem veszel ki pénzt a közösből - és még csak a Dunába sem kellett lőni.

Szerinted lesz ilyen dilemmája Lázár Jánosnak? Hát Szijártó Péternek? Orbán Viktornak, Deutsch Tamásnak? Hát, ez az...

Hát persze, hogy migrálnék, a kurvaanyátokat, hát persze. 

Következtetés2:
Elmegy innen mindenki, akinek esze, és lehetősége van, aztán itt maradhattok a korrupt talpnyalóitokkal, egy regiment romával, meg az ellenük fenekedő nímandpárt jobbikosokkal. És akkor majd feldughatjátok a Hitvallást. Magatoknak. Jó keményen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr192922607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása