HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.02.26. 14:53 becketman

Magyar Bálna

Címkék: hüjék

Az igen nagyszámú induló ellenére a Hét Hüjéje verseny győztese - péntek reggeli produkciójával - Pokorni ex-miniszter Űr.

Ész megáll. Már kezdem megszokni az általában igen színvonalasra sikeredő megnyilatkozásait a köz- és felsőoktatási reformlázban égő kétharmad ( vagy inkább kétharmat) prominenseinek, de ez volt az a pillanat, amikor konkrétan félő volt, hogy valami megfelelően rideg és kemény fémtárgyba kezdem ütni a fejemet, ha csak egy kicsit gyorsabban töltöm le a videót. Így viszont csak bambultam a kidülledt szemmel kijelzőre, mint egy székrekedéssel küzdő, idős baknyúl a mesebeli répára.

Hát ilyet ember mond?! Hogy a balneológia az bálnatenyésztés?! Hát ilyet kérem, se művelt ember nem mond - mer' az tudja, se műveletlen nem mond - mer' az le se szarja. Ilyet csak a félművelt ember mond. Viszont a félművelt ember meg ritkán elnöke az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának. Békeidőben.

Kész. Vége. Nem azt mondom, hogy a Pokorni volt az utolsó remény, a helyi lúkszkájvóker, a világot nem értő, de konkvisztádori lendülettel nyomuló kereszténydemokrata  Vaskalap tombolásának megakadályozására, de azért minimum egy pikk dáma volt. Hogy ő legalább tudja, hogy mi fán termett a bolognai folyamat - hisz ő írta alá magyar részről. Hogy nem lehet a régi magyar felsőoktatást, az újjal, a bolognaival összehasonlítani. Merthogy az almát nem lehet a körtével, ugye… vagy legalábbis nincs túl sok értelme. Tök más. 
Nem fog olyat mondani, hogy:  fizessenek a hallgatók, akik olyan szakokon tanulnak, amely a társadalom számára nem hasznos. De. Mondott. Ahüje. Hiszen azért indult! Azért lett tudomány, amelyet tanulni lehet: mert egyszer, vagy mindig, a társadalom számára lényeges volt, hogy tanulni lehessen, méghozzá felsőfokon.

De ez még mind a semmi, mert mondandóját azzal kívánta alátámasztani, hogy aki Magyarországon bálnatenyésztést (pokorniul: balneológia) akarna tanulni, az - mivel tanulmányai társadalmilag haszontalanok - fizessen. Gondolom több százan rogytak össze hirtelen a váratlan teher alatt...   Egyébként sem igazán értem, hogy miért kellene a bálnatenyésztést egyetemen tanulni: veszel egy fiúbálnát, meg egy lánybálnát, egyszer nem engeded elmenni őket a bálba, és már jön is a sok bálnagyerek. 
Találtam egy rövidebb videót:



De közben meglett a hosszabb változat:

 

És - voálááá - a teljes, hoffmannrózsás verzió (ez se kutya...):

Úriembernek - látszó - férfi nem lógatja ki a lábszárát. Egyébként ez az a videó, amely alatt - ha nem kora reggel lett volna, és nem egy vezető politikusról lenne szó - komolyan feltételezhető lenne az alkoholos befolyásoltság. Gyanús...

Pokorni lennék, most súlyosan égnék. Az egész pénteket égéssel töltöttem volna, és most a hétvégét is. Mind ahányszor eszembe jutna, égnék is rögvest. És mindig eszembe jutna, hogy talán okosabb lett volna hallgatni. Vagy elröhögni, és azt mondani: ez mekkora hülyeség volt, bocs! De nem, ő kifejtette és végigmondta. S mint e ködpompa tűnt anyagtalan, Nyomot, romot se hágy… - na, így foszlott szerte az illúzió, hogy a Legokosabb, a Legmértéktartóbb talán tudja mit csinál. Dehogy tudja! Csak szajkózza. 


Jaj, nehogymá' azt higgyétek, hogy most a szóbotlásból akarom levezetni az alkalmatlanságot. Nem, igazából az a szóbotlás, csak arra volt jó, hogy felnyíljon a szemem: vezető politikus nem lehet egyben szakpolitikus. Annak akar látszani, mert a szakmaiság is mindig legitimál, de maximum szakbarbár. Mert nem ért hozzá! Mert azzal van elfoglalva, hogy tortát ígérjen a gyerekeknek, miközben ellopja a nyalókájukat (ez idézet akart lenni…) nem azzal, hogy tanuljon, vagy az eredeti szakmájában képezze magát. Variálgatja a ráragadt tudást, az innen-onnan elcsent szavakat, de azt hiszem értelmes szakember manapság nem tud a hatalom közelébe keveredni. Vagy kikopik onnan, vagy felzabálják a disznók.

Minek nekünk Csapó, Bábosik, Andor, Halász, Lukács, Nahalka, etc. ha van helyette Hoffmann Rózsánk Pokornival! Az a tuti!

Jézusmária...

Kéne szólni neki, hogy a grafológia az nem a grafikonok tanulmányozásának  tudománya. Jobb a bajt megelőzni...

 
PTI: 7, kajak önégetés

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr572692591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása