HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.01.05. 10:45 becketman

Kurvaország

Ja, ja, az az elhíresült.  Amire összetojta magát az összes párásszemű, hogy: a Nemzet, meg a Haza, meg háthogyislehetilyentmondani, jajistenemmostmilesz.
Akkor sem értettem, most sem értem. Mit kell ezen meglepődni?! Ezek nem ebben az országban élnek?

Mert ki is a kurva? (Az ország az egyszerű.) A kurva az, aki rendszeresen, foglalkozásszerűen anyagi javakért, előnyökért adja oda azt, amit általában egyébként is odaad az ember valaki(k)nek, csak az elfogadott norma szerint utóbbi nem kurválkodás, az előbbi meg az. 
Összefoglalva: aki anyagi előnyökért normát sért.
Helyben vagyunk.
 
És akkor most itt ragadnám meg az alkalmat, hogy boldog új évet kívánjak mindannyiunknak:
 
A fűtésszámlájukat a társasházi lakótársaikkal kifizettetőknek, a számla-nélkül-olcsóbb-lesz vállalkozóknak, a gázolaj- és menetjegycsaló buszsofőröknek (teherautósoknak, hókotrósoknak, traktorosoknak, kombájnosoknak) , a sajátzsebre dolgozó kalauzoknak. A zsebbe bírságoló rendőröknek, a pénztárcalopó mentősöknek. A korrupt vámosoknak, akik miatt Frankfurtban kell elvámoltatni a magyar piacra szánt árut - gazdagítva a csóró németeket - mert ha nem tolsz neki egy halom pénzt feljelent. A paraszolvencia-bajnok, adócsaló szülészeknek és egyéb dokiknak. A baksisért dolgozó földhivatali-, építésügyi- és  bármilyen-hivatalban seggetmeresztő csinovnyikoknak. A multik tízszázalékért-tiéd-a-meló beszerzőinek, döntéshozóinak. (Egyáltalán, nem lenne sokkal egyszerűbb már a határra kíirni: Tízszázalék-ország, itt ennyiért bármit megkaphatsz?!)
 
A mézet cukrozó méhészeknek, a bort vizező kocsmárosoknak. A benzint pancsoló benzinkutasoknak. A gyógyszerhamisítóknak. 
Ezt itt kérem Paracelsus országa: itt mindenből tudnak bármit csinálni. Tablettából bort, kolumbiai paprikából magyar paprikát,  régen lejárt szavatosságú édességből frisset, csokinyúlból Télapót. Cukorszirupból biomézet. Számlagyárból szlovák rendszámú Ferrarit, munkanélküliekből Kajmán-szigeteki bankszámlát. .
Nekik is boldog új évet!
 
De ne hagyjuk ki a többieket sem: a harmincezerért engedélyező kéményseprőt, aki miatt a fűtésszerelő már induláskor beépíti az árajánlatába a baksist. Az áramszolgáltató emberét sem, csak ő jóval magasabb összegért teszi ugyanezt. És igen: természetesen a vizes és a gázos is tartja a markát, amikor az aláírása kell az engedélyre, vagy különben áll az ügyed - jó sokáig. És ha már itt tartunk: legyen eredményes éve a közműszolgáltatók szerelőinek is, aki délelőtt kijönnek a céges autóval felszerelni a mérőórát, majd délután visszajönnek a civil autóval meghekkelni azt. Harmincezerért. És üdv a keresleti oldalnak is, amelyik így fűti a lakást, garázst, járdát, kocsibehajtót, fűti és tölti a medencét.
 
Üdv a városnak, ahonnan hárommillió liter csatornavíz jön ki, de csak egymillió liter vezetékesvíz megy be. Papíron. Számlázva. Ennyit fizetnek ki, ennyit mérnek az órák, a többi az csak van. Valahonnan. Mert Paracelsus országában a víz is csak úgy lesz.
Üdv a kommunális hulladékot a szelektív kukába ömlesztő tízezreknek is, de persze még ők a szorgalmasak, dolgosak, mert a többi simán csak kiönti  a kert végébe, vagy a szomszédhoz - nem mer szólni az öreg nyugger úgysem - tököm fog annyit fizetni, hánem?! Háde! Patkány is van?! Az is van! B.Ú.É.K.!
 
Az önkormányzati képviselőnek is BÚÉK, aki mindig elmegy a  testületi ülésre, ha az érdekkörébe tartozó határozati javaslat van napirenden, de egyébként meg sosem. Egyáltalán az összes képviselőnek, akik húsz éve sikerrel etetik meg velünk, hogy simán lehetnek egyszerre országgyűlési képviselők, bizottsági tagok, frakcióvezetők, polgármesterek, pártfunkcionáriusok, társadalmi szervezetek elnökei, alapítványi kurátorok, felügyelőbizottsági tagok, valamint kazánfűtők - és még fociznak is néha. 
 
Eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok az okirathamisítóknak is, akik igazolnak maguknak egyetemi végzettséget, nyelvvizsgát, szakvizsgát, jól feltolva a közszolgálati jövedelmet, legyen csak jó magas az a nyugdíj. A közbeszerzési tenderek íróinak is, hogy mindig megtalálják a megfelelő vállalkozót, akire szabhatják a pályázati kiírást. És a vállalkozónak is, aki hidat épít, de fizetni már nem tud, mert valami állat hát nem elvitte az összes pénzt egy ciprusi bankba…?! Ja igen, a vörösiszap-tározót túlterhelőknek is, hogy az észtrendszámú Mercije masszírozza lazára a valagát.
 
Boldog új évet a trükközőknek is: a szupermarketek akciós áruival ügyeskedő eladóknak, az "ügyes", véletlenül mindig a kárunkra tévedő pénztárosoknak. A töltőállomás-kezelőknek. A taxisoknak. A fuvarozóknak. A tüzelőfaárusoknak a mázsálási és köbméterbecslési technikáikért. A parkolóőröknek. A közterület-felügyelőknek. 
Ja, és a "bátraknak" is: az Angelina Jolie-t átverő kiváló magyar fiatalembernek. A Svédországba rokkantkocsit lopni járó különítménynek is. Az Ausztriában/Szlovákiában/Franciaországban/Olaszországban sípályáról sílécet lopó magyaroknak. Az egyáltalán bárhova lopni járó honfitársaimnak is.
Akik egyébként még:
olajszőkítők, rokkantkártya-üzérek, okosan vizsgáztatók, zöldkártya-csalók, kilométeróra-visszatekerők. Törött autót újra kalapálók. Hajléktalanok cégbirodalmakkal. Hamispénz-gyártók. Hamis bkvjegy gyártók. Hamis parkolójegy gyártók. Hamis parkolóóra gyártók. ATM ragasztók. Eltűnős tintával AMK aláírók.
 
Bármit aláírók. Semmit sem vállalók.
 
Hát nem veszitek észre?! Ezek vagyunk! Lopóország! És csodálkozunk, hogy ellopják a nyugdíjpénzt (tőlünk-nekünk)?! Pontosan olyan az elitünk, mint mi magunk. Svédmodell, dánmodell, finnmodell - ugyan már! A skandinávoknak kisülne a szemük, ha századrészét megtennék annak, amit mi hasfájás nélkül mindennap! A lopás itt kérem intézményesített, ez kellene az Alkotmány preambulumába, nem valami avíttas ájtatoskodás, tizenkilencedik századi nemzetállamoskodás! Elvégre itt volt az is, amikor még alig tűnt el a zsidó menetoszlop a kanyarban, már hordták szét a szomszéd bútorait a lakásából a lakótársak! Ingyenebéd, ingyenebéd!
 
Államosítás-privatizáció, majd megint államosítás és újra privatizáció. Végtelen ciklusban. Lopunk magunktól, magunknak. 
 
A vízórát megfordítjuk, a villanyórát megmágnesezzük, a gázórát kikerüljük, és ha netán még egy olajvezeték is menne a telkünk alatt, azt is megfúrnánk. Ez van. 
 
Lopóország-Kurvaország, boldog új évet! Boldog új évet magunknak!
 
Idén is.
Veletek.
Ugyanitt.
 
Basszameg.
 
 
A francba, de sok mindenkit kihagytam...
 
 

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr962562055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holovicc 2011.01.05. 14:20:51

tökéletes írás, köszönet. megy be a blog az rss-be.

eleve 2011.01.05. 22:55:22

Szóval maradsz! :D
Remek!
Válaszolsz is?

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.01.06. 00:36:39

@eleve:
Szóval figyelsz! :-DD
Helyes!
Még forgatom a dolgot magamban, de remélem hamarosan összerakom, és megy a válasz!
Feladtad a leckét... :-)

Esztre 2011.01.08. 09:40:09

Szívemből szóltál, de már beletorődtem, hogy nem is értik a zemberek ha ilyen osszefüggésekről beszél valaki ....
kedvencem a kisebb települések buszjárata, ahol a kedves utasok nem veszik észre, hogy azért járnak annyira ritkán a buszok, mert ha nem vesznek rendesen jegyet, akkor úgy tűnik mintha nem lenne elég utas, és ritkítják a járatot.Mondjuk a buszsofőr sem érti ugyanezt, hogy így neki is romlanak az esélyei a magasabb fizetésre, normális munkakorülményekre, stb.

Horizont 2011.01.09. 13:21:33

Kár, hogy minden szava igaz!!!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.09. 20:06:05

Akad egy haverom, aki szerint én vagyok paranoid, és nem lop mindenki.

De.

Sajnos rohadtul igazad van, nedves postoló :(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.01.09. 20:06:58

@Esztre: Jaj mekkorát röhögtem a hisztin a regisztrációs jegy miatt...
...ingyé' vót, mi gáz lett volna vele? Tökömmá'. :S

fokabacsi 2011.01.11. 17:46:31

Fordítva ültél a f@szra.Miért vannak olyan törvények, hogy csak csalva hazudva tudnak vállalkozni emberek? Miért van , hogy a "tisztelt ház" képviselő "urai"-"hölgyei" a zsebükön kívül mit képviselnek, miért vehetik fel a költségtérítéseket? Mit lát a nép? Ha neki lehet nekem is. És aki meg tudja tenni megteszi ! Ezen vagytok meglepődve??!Amiről példát mutatnak nagyban az megy kicsiben!Ja meg a zsidó menetoszlop! A háború még nem ért véget itt már a kominista különítmények álltak véres bosszút Recsken , Andrássy ut 60, Kistarcsa,internálások kivégzések családok emberek tönkretétele egészen '56 októberéig , mikor az orrukra lett koppantva egy nagyot. Amit itt főztek 60 évig ez ennek a következménye ! Most már késő rinyálni miatta. Tényleg: én az edénygyárból miért nem lopok haza semmit? Mert próbáltam, de akárhány mákdarálót vittem haza , mindig csak Kalasnyikov jött ki belőle! "Svédországba rokkantkocsit lopni járó különítménynek is." Most még cigányozzak is??? Strici is a "magyar" mert a hülye ujság hülye szerkesztője a cigánystricit "magyarozza"? Hát az édesanyját neki !

fokabacsi 2011.01.11. 17:56:47

"A legfrissebb magyar-szlovák, magyar-szerb és magyar-román pályázati kiírásban azonban az szerepel, hogy a pályázatokat a korábbiakkal ellentétben angol nyelven kötelező benyújtani – mutat rá a politikus. Szávay szerint ez rendkívüli mértékben megnehezíti a pályázók dolgát, mivel a pályázatok jelentős részét külhoni, magyar anyanyelvű állampolgárok nyújtják be. A képviselő szerint az új szabályozást semmi nem indokolja, hiszen a magyar az Európai Unió hivatalos nyelve, és a pályázatokat egyébként is minden esetben az adott országok minisztériumai bírálják el. Ráadásul a fordítási munkálatok miatt az adminisztratív ügyintézés is lassabb lesz." Nesztek B+!! Magyar a magyarral angolul????

becketman · http://putritours.blog.hu 2011.01.11. 20:49:02

@fokabacsi:

Pontosan ebből volt már elég. A tyúk-vagy-tojás vitákból, meg az egymásra mutogatásból. Jól el lehet vele játszani, csak nem vezet sehová.

Arról meg fogalmam sincs, hogy az uniós pályázatok kiírásában milyen feltételek hogyan változnak - nem az én dolgom. Akinek kell a forrás, kell a pénz, az alkalmazkodjon.
Mert egy dolog biztosnak látszik: a világ változik, és a feltételeket nem mi diktáljuk. Lehet hőbörögni, be lehet zárkózni, lehet emlegetni hagyományokat - a kutyát nem fogja érdekelni.
Magyarország becsült népessége 2050-re 7,5 millió - immigráció nélkül. Ha ebből is elmegy egynegyed, vagyis közel 2 millió (lásd Moldávia), mert élhetetlenné válik ez az ország, és máshol jobb feltételeket talál, akkor lesz Herdernek igaza. Tetszik, nem tetszik.
Namost, erre is lehet mondani, hogy el lehet menni, maradjanak csak a hazaszerető, igaz magyarok, csak amint a fent utaltam rá, a világ nem tőlünk teszi függővé, hogy merre fejlődjön...

turoczi 2011.01.14. 14:02:22

becketman:
"a világ nem tőlünk teszi függővé, hogy merre fejlődjön... "
Igaz, de beállt Magyarország egy másik segget nyalni (Tovaris konyec másnapján, és mi is a szakadék felé toljuk a szekeret.
Kinek a demokráciája ez? Kinek a demokráciáját kell éljük?
Akkora a rend és a tisztesség, hogy a sánta embertől képesek ellopni a hónaljmankót!
süti beállítások módosítása