HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2010.09.30. 11:06 becketman

Három

Három napja marad Esztergom lakóinak arra, hogy eldöntsék milyen világban akarnak élni a jövőben. Három nap, hogy eldöntsék mi a fontosabb számukra: olyan presztízs- és torzóberuházások között élni, amelyek előnyeit nem ők élvezik, hanem a különféle SK, FL, D, A etc. felségjelzésű tahóluxus gépjárművek legalábbis véleményes erkölcsiségű tulajdonosai, vagy olyan városban, ahol szabadon vehetnek lélegzetet. Ahol nem az a szabadság, hogy befogodapofád, vagy szabad a híd alatt aludni. A városlakó számára, aki a tiszta, de foltozott kiskosztümjében afelől aggódik, hogy jajistenem, ha nem fideszes polgármester lesz, akkor vajon jön-e pénz a városba, a Hamam-fürdő (vagy mi a bánat) eddig sem volt nyitva, és a könyvtár is egyre elérhetetlenebb. Aki nem meri  a véleményét vállalni, mert fél, hogy "kikockázzák" (magyarázat: videófelvételeket elemezve, majd az azon szereplőket a későbbiek folyamán hátrányos helyzetbe hozni ügyeik intézésében és kezelésében az önkormányzat intézményeiben… - fincsi, mi?!) azon mit segít egy újabb ötcsillagos szálloda-torzó?!  Akit arra "utasít"  - ez egyébként valami elképesztő arrogancia és dilettantizmus! - a "képviselő"-"testület", hogy szegje meg a törvényt és írja alá a pedagógiai programot/diktátumot, megtagadva minden szakmai meggyőződését - vagy el lehet takarodni - az ne az útfelújítások miatt aggódjon! 

Huszonhárom dolgozót küldenek el szeptember-októberben a Polgármesteri Hivataltól, miközben 24 testnevelőt vettek fel, hogy teljesüljön egy hagymázas marhaság. Nincs tere, nincs helye a városban az ellenvéleménynek, az esztergomi média meggyes-túladagolás áldozata.  Tényleg azt hiszi bárki is, hogy ezt kompenzálja néhány kilométer kerékpárút, vagy a megyei jogú városi cím?!
Kellemesebb-e, esetleg magasabb presztízsű-e egy megyei jogú városban kussolni, mint bárhol máshol?! Jobban esik-e törvénytelenségek áldozatául esni az Alkotmánybíróság székhelyén?! 
 
Támogatni valakit, akit már a saját pártja sem támogat. Három mondatot szánt Meggyes Tamás támogatására Orbán Viktor: "Reméljük, hogy Tamás újra bizalmat kap…". Ennyi volt a támogatása.  Ennek is már vagy három hete, azóta semmi. Kedden Orbán Viktor Tatabányán járt, de nem jött át Esztergomba. Úgy adott adott egy hosszú interjút a 24 órának Esztergomról, Tatabányáról, hogy egyetlen egyszer sem ejtette ki Meggyes Tamás nevét, még csak nem is biztatott senkit, hogy szavazzon rá. Biztos "jól esett" neki, hogy tavaly a hátsó ajtón kellett becsempészni a Városházára. Kövér László Dorogig jött és nem tovább. Nem jött Esztergomba senki. Senki nem kampányolt Meggyes Tamás mellett. Nem kell nekik sem. Ez lenne az előny?! 
 
Az esztergomi és a dorogi fideszes képviselőjelöltek jelentős része a polgármester volt, vagy jelenlegi beosztottja/alkalmazottja (egyébként az esztergomi önkormányzat főállású létszámú alkalmazottainak száma több, mint 1600!). Kinevezésük, fizetésük, végkielégítésük, hitelük, állásuk, hivataluk, a gyerekeik iskolája, óvodája, házuk, autójuk a polgármester szeszélyének kiszolgáltatott. Még nyomokban sem tartalmaz függetlenség-származékokat. Eddig is készek voltak megszavazni bármilyen józanész- és jogszabályellenes marhaságot. Ezt tényleg kompenzálni lehet egy új Fürdő-szállóval, aminek a parkolója szintén tele lesz szlovák rendszámú autóval?!
Még hány esztergominak kell kizsarolni a híváslistáját, még hány esztergomit kell megfigyelni televíziós felvételeken, még hány esztergomit kell elüldözni, ellehetetleníteni, megalázni, megfélemlíteni, megverni vajon ahhoz, hogy a többi azt mondja, hogy "naeztazértmármégse…"
 
Kedves Esztergomiak! Barátaim, nem-barátaim, ismerőseim és többiek!
Három nap és kiderül. Ha jó nektek ez így, ahogy most van, akkor olyan legitimitással ruházzátok fel a jelenlegi polgármestert, hogy nem lesz számára limit. Most se sok van. 
Ha így döntötök, akkor Nektek Mohács kell. Sajnos ebben az esetben az sem jár jól, aki Mohács mellett lakik…
Esztergom nem csak egy város, Esztergom egy régió legfontosabb városa, és nagyon nem mindegy ki áll ennek a városnak az élén.
 
Figyelünk Rátok és nagyon reménykedünk!

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr242334202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fószer 2010.09.30. 17:03:28

Apró kiegészítés:
Magyarország miniszterelnök-helyettese, Dr. Semjén Zsolt KDNP elnök sem jött el Esztergomig, a katolikus egyház központjáig, hanem megállt Pilismaróton, ott kampányolt!!!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.09.30. 18:27:42

Megosztom itt is:

Picit számolgattam.

Április, első forduló:
Fideszre szavazott: 8 643 fő
Meggyesre szavazott: 7 911 fő (Fidesz szavazók 91%-a)
Nem Fideszre szavazott: 7 286 fő
Nem Meggyesre szavazott: 7 900 fő

Április, második forduló:
Meggyesre szavazott: 6 753 fő
Nem Meggyesre szavazott: 4 729 fő (ebből az MSZP-re ugyanannyian szavaztak mint az első fordulóban, a Jobbik 700 szavazója viszont már nem vette a fáradtságot, hogy elmenjen és a többi jelölt szavazói sem mentek el).

Ha igaz, hogy a tavaszi 91%-os helyett már csak 79%-os a Fidesz szavazók körében Meggyes támogatottsága (forrás: Hídlap), és feltesszük, hogy mindenki aki tavasszal a Fideszre szavazott ma is Fidesz szavazó, akkor ez statisztikailag jelenleg 6 827 potenciális Meggyes szavazat létezik a városba, ha mindenki aki az első fordulóban szavazott elmegy és a statisztika szerint szavaz. Ezzel szemben áll tavaszról 7 900 potenciálisan nem Meggyes szavazó. A 6 827 szavazó elég közel van a második fordulós szavazati számhoz is!

Tétényi Éva sikere tehát egyedül a mozgósításon múlik: ha mindenki, aki tavasszal nem Meggyesre szavazott most is elmegy és szavaz, akkor vége lehet a Meggyes korszaknak.

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.09.30. 19:18:48

@cserepj:
Úgy legyen!

Egyébként köx a tegnapi cikket az önkormányzati határozattal. Kerestem már én is, de nem találtam korábban, jól eldugták...
Félórát dühöngtem az "utasítja" kifejezés teljes képtelenségén...

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.01. 11:58:15

@becketman:

Pedig az az "utasítja" minimum egy hivatali visszaélés bűncselekményt jelent a határozatot törvényességi szempontból ellenjegyző jegyző személyének...

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.01. 21:28:00

@cserepj:

Igen, a jegyző az hunyó. A képviselőtestület elvileg bármekkora marhaságot megszavazhat, a jegyző hatásköre azt törvényességi szempontból kontrollálni. Ő felelős, az biztos. Még jó, hogy van belőle kettő is... :-))))

Esztre 2010.10.02. 00:25:05

Azt hallottam ma OV-től hogy oda megy ahol szükség van az Ő megerősítésére, tehát Esztergomban nem érzik hogy változás lehetne .........
Én azért még reménykedem, bár már éve is bíztam :(

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.02. 07:26:10

@Esztre:
Igen, ezt én is olvastam. Meglehet. Mindenesetre úgy emlékszem négy évvel ezelőtt sokkal nagyobb volt errefelé a nyüzsi. Pedig akkor jóval biztosabb volt MT győzelme.
süti beállítások módosítása