HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2010.09.07. 09:23 becketman

Magyar-e vagy?!

Az alábbiakban egy barátom levelét szeretném közölni, remélem nem haragszik meg érte. Mivel ő maga is egy meglehetősen népes levelezőlistán küldte körbe, talán okkal feltételezhetem, hogy nem. Ha mégis, majd leveszem, de addig is okulásul elemezzük már kicsinyég - kihasználva az Index-címlap okozta népszerűséget.

Annyit előrebocsátanék, hogy Gyula barátom kint él, Ámerikában. Hogy miért ment ki, az az ő dolga. Valszeg úgyis tudjuk, mindannyian. Amiért a többi patológus, hisztotechnikus, immunhisztokémiai szakasszisztens is kimegy, aki egy szép napon, hazatérve a pékségben bevállalt éjszakai műszakjából, rádöbben, hogy többet vár az élettől. Még nehezebb is lehetett a döntés, mint ahogy azt el tudnám képzelni, mert nála nagyobb lokálpatriótát nem ismerek. Igazából talán már túlzás is.

Ime a levél:

 

Felhaborodasomnak es nagyfoku csalodottsagomnak szeretnek hangot adni.
 
Tortent, hogy kislanyunk reszere szerettuk volna hivatalos formaban is kervenyezni a magyar allampolgarsagot.
 
A reszletekkel nem kivanok untatni senkit, summa-summarum, jelenleg nem (vagy csak nagyfoku, nyakatekert es koltseges eljarassal) lehet magyar szulok kulfoldon szuletett gyermeke magyar allampolgar!!!! Az illetekesek szerint nem elegendo a magyar szuletesi anyakonyvi kivonat a magyarsag igazolasara. Raadasul hitegettek bennunket, egy csomo haszontalan dolgot koveteltek, amely felesleges penzkidobas is volt egyben (uszkve 30 ezer Forint), az elpocsekolt idorol nem is beszelve.
 
Kulon faj, hogy eppen szeretett varosomban, Dorogon tortent az ugyintezes, ahol meglehetosen szkeptikusan alltak hozzank. A dorogi okmanyirodaban elvileg az utolso simitasra kerult volna a sor, amikor felfuggesztettek az ugyunket (mi tobb, a beadvanyunkat megsemmisitettek), mondvan uj torveny lepett hatalyba. Az mar senkit sem erdekelt, hogy a beadvanyunk es vele egyutt az ugy feldolgozasa mar az uj torveny hatalyba lepese elottrol datalodik. A lenyeg azonban valtozatlan, hiszen szerintem ha a kutyanak kolyke szuletik, s tortenetesen nem a kutyaolban, attol meg a kis eb ugyan ugy kutyanak minosul, minthogy a patkany is csak patkany marad, megha veletlenul a sas-, vagy a kerecsen feszkeben is latta meg a napvilagot.
 
A lenyeg, hogy a leanyom nem minosul magyarnak, mert a jelenlegi torveny ertelmeben nem nyert bizonyossagot sem a szulok es vele egyutt az O magyarsaga sem! Ha ezek utan megis ragaszkodnank a magyar allampolgarsagahoz, akkor alapbol 300 ezer Forintos bekerulesi koltseggel folytathatjuk az ugyet, viszont a hivatalos, az allampolgarsagot elismero bizonylat kierdemlese tovabbi minimum 600 ezer Forintba kerulne. Ehhez kepest meg ebben az eszement es legbirokratikusabb Amerikaban is gyerekjatek az en amerikai allampolgarsagom megszerzese, pedig semmi kozom az orszaghoz. Ennek ellenere viszonylag akadalymentesen megkapom, mig odahaza valodi ket magyar ember hazassagabol kulfoldon szuletett gyermeke nem jogosult minderre. Tan ha en is romanov lennek,  vagy esetleg a nem icterusbol szarmazo szinelvaltozas eseten konnyebb lenne a helyzetem.
Ilyen aron nincs szuksegem arra, hogy a lanyom magyar allampolgar lehessen es elso felindultsagomban a sajatomat is megkerdojelezem. Amint anno Richard, az angolok kiralya mondta Skociaval kapcsolatban, miszerint "Skociaval az a baj, hogy tul sok ott a skot.", talan ez lehet az alapelv Magyarorszaggal kapcsolatban is. 
 
Where do you go my sweet Homeland? I think so, nowhere.
 
Vegezetul beillesztek ide nehany hangzatos dolgot az uggyel kapcsolatban az idevago honlaprol. Csak azt tudnam, hogy miert total ellentete a gyakorlat az itt leirtaknak?!
 
„Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke".
Egyszerűbb lesz a magyar állampolgárság megszerzése
Az új kormány biztosítani fogja, hogy amennyiben valaki a határon túliak közül kéri a magyar állampolgárságot, és a feltételeknek megfelel, akkor ezt gyorsított eljárással megkaphassa - mondta Semjén Zsolt az Estében.
Határon túli magyarokkal foglalkozó hivatalt hoz létre az új kormány, és egyszerűsítik a magyar állampolgárság megszerzését is.
 
§
A magyar állampolgárságról szóló 1993, évi LV . törvény (a továbbiakban : Ápt.) 3. § (1 ) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: „(1) Születésénél fogva, leszármazással magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke.”
Az állampolgársági kérelmet a külképviseleteken, az anyakönyvvezetőknél, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal igazgatóságainál lehet majd leadni 2011. január 1-től
 
Kiabrandulva;
 
Gyula

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr112277024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása