HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

  • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
  • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
  • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
  • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
  • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2010.09.20. 18:01 becketman

Láttál-e már zsenit?

Ezt most leginkább az öcsémnek

Éppen könyékig merültem el a - persze javarészt magamteremtette és egyáltalán nem indokolt - posztmodern nihilista önsajnálatba, beballagok Apámhoz, hogy elköszönjek tőle, miután betoltam nála a szokásos napi kávémat. Apám nem volt a kuckójában, viszont a(z) Eurosporton hagyta a dobozt, ott meg éppen a Snooker World Open ment Skóciából, egy pillanatra ott ragadtam. Főleg mikor megpillantottam Rakétát. Rocket a beceneve mindenidők legfurább és legzseniálisabb sznúkerjátékosának Ronnie O'Sullivan-nak ugyanis. Ő pedig a kedvenc sznúkeresem.

Éppen ő következett - kezdés után voltunk - még nem esett piros. Ronnie belökte a pirosat, utána a feketét, majd elsétált a bíró mellett és megkérdezte, hogy mennyi a pénzdíj a maximum brékre (a nemsznúkeresek kedvéért: amikor meghatározott sorrendben, az összes golyót egy lendületből lepakolja valaki - elég ritka, Ronnie eddig kilencszer érte el a pályafutása során). A bíró is nézett rá furán, a riporterek sem igazán értették, olyan mintha Gera Zoli a meccs tizedik másodpercében rákérdezne, hogy mennyit ér a mesterhatos.

Kis tanácstalanság, dumálgatás után a bíró közölte, hogy nincs rá pénzdíj, Ronnie - ha már ott van - azért elkezdte letakarítani az asztalt. Egy piros, egy fekete, megint egy piros, megint a fekete, és így tovább. Tulajdonképpen teljesen simán, egy-két trükkös lökéssel (ja, persze, köszi, egyszer kezet is váltott!) eljutott az utolsó rózsaszínhez, akkor odalépett Mark Kinghez - az ellenfélhez - és kezet nyújtott neki. A bíró ekkor odaszólt, hogy tegye el a feketét is, mert 4000 Ł a díj. Akkor tudta meg, hogy mégis pénzes a maximum! Be is vágta, majd elrohant nyilatkozni. A közönség meg felállva tapsolt. Ez volt a tizedik maximum a pályafutása során, így most világcsúcstartó. Az egész nem tartott tíz percig. Azóta azon gondolkodom, hogy ha nem mondja a bíró a pénzdíjat, akkor nem löki be a rekordját, vagy mi?! Annyira meg nem hiányzik neki ez a pénz, sokszoros milliomos. Nem értem. Űrember.

A sznúkervilág legnagyobb rejtélye ez a pacák! Videó itt!

Az eddig holtversenyben kilenc maximum break-kal rendelkező Stephen Hendry blogján is olvashatunk a rekordról.

 

PTI: 0, tudatos, zseniális, überlaza, nagypályás vagányság

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://putritours.blog.hu/api/trackback/id/tr312310481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b-type 2010.09.22. 12:13:39

sztem minden maximumnak kell legyen trükkös lökése...ahogy itt több is volt, a közönség mindet le is reagálta :)
volt egy szép terelés nem sok hellyel, aztán egy szűk középső, amiből asszem csövet állított, és az nem is jött jól vissza, mert hosszúra kellett lökje...aztán volt egy háromfalas körbeküldés is..
De szép volt nagyon mind.

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.09.23. 15:26:49

najóvanna, de azért ez a kézváltás mindig paffra vág... ballal is, jobbal is?!
süti beállítások módosítása