HTML

Putri Tours

Putriország utazik - becket neurozisblogja. Amikor becket boldogan bloggol (ezt most csak az alliteráció kedvéért...) a Blogspoton posztol. Link nincs, kutakodj! Előzetes moderálás nincs, de fenntartom az utólagos törlés jogát. Azaz: ha valami nem tetszik, ha ordenáré hülyeséget beszélsz, vagy bármilyen okból bánt a megjegyzésed, akkor törlöm, mint a pinty!

Közösség

Friss topikok

 • becketman: Hát a dobós tapasztalatom nagyon érdekes, valahogy asszimetrikus mindig: a Téti szülői értekezleté... (2011.06.01. 11:36) Rendkívüli szülői
 • Nerva: Mondjuk nekem az is furcsa, hogy épp az index fikázza Schmittet a helyesírása miatt. Muhaha. Fikáz... (2011.04.12. 08:41) Az első menetelés II.
 • eleve: Az oké, hogy tavaszvan, meg dolgoznikell, de ezek a szünetek hosszúak. (2011.04.07. 12:12) Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató
 • becketman: Dehogynem - nekem az lenne. De ha mégsem az, akkor is megköszönném a munkavállalónak, a többiek ne... (2011.02.22. 14:23) Miért nem jogállam Magyarország
 • hétköznapi történetek: A fenti íráshoz kapcsolódva ajánlom mindenki figyelmébe Richard Dawkins: Isteni téveszme c. könyvé... (2011.02.20. 09:56) A buzikról meg a keresztényekről

Linkek

stresszblog

2011.05.25. 16:49 becketman

Rendkívüli szülői

Címkék: tíztesi

Úgy fest, mindjárt kezdődik a rendkívüli szülői a Dobóban. Bemegyek meghallgatom. Napok óta mennek a pletykák a városban, hogy összevonják a Józseffel, meg egy ovival. És arról is, hogy az összevont intézmény igazgatója a "piszkos tíz" egyike, Kálmán képviselő űr akarna lenni. Hát most majd jól kiderül...

Most biztos sokan felkapják majd a fejüket: én egyébként nem bánom. Menjen a levesbe az egész! A Kálmán-ügy persze mástészta, az ellen kézzel-lábbal, de a Dobóért nem különösebben vérzik a szívem. Legyen új intézmény, új igazgatói pályázat, felfrissített nevelőtestület. És mindenekelőtt: új pedagógiai program!

Hogy miért? Ha érdekel elmondom majd azt is, ha lesz egy kis időm. De ahogy ennek a városnak megújulásra van szüksége, úgy ennek az iskolának is. Gondolatébresztőnek még egy dolog: a jelenlegi szarkavarók nagy része ebben az intézményben (vagy a másik ún. elitgimiben, a SzIG-ben) koptatta a padot. Nagyjából ide vezet az opportunista és minden helyzetben önérdek-vezérelt embereket kibocsátó übermensch-műhelyek munkája.

Értékátadás (bah!), klasszikus műveltség... Vaker. Sóder. Duma. 

A megalkuvás és a törtetés nem érték. Érdek. Akkor pedig nem érték, hanem érdekátadás történik, vagyis a társadalom (ebben az esetben a helyi társadalom) felsőbb rétegei hatalmának és pozícióinak átörökítése. (Pont ahogyan azt Bourdieu megírta.)

Nekem ezért nem tud fájni a szívem.

2 komment

2011.05.21. 23:58 becketman

Kitántorognék-e?!

Címkék: hüjék

 

Egy ideje nem írtam. Nem mintha nem lett volna téma - hüje minden napra akad. Ez olyan mint kacsázás a Duna-parton: amíg csak egy-egy kacsázós kavics akad, akkor élvezet a keresgélés, de képzeld el, milyen lenne, ha az egész part kacsázós kővel lenne tele! Előbb-utóbb elunnád.

A mai nap két hüjéje például a két díszhüje volt: a nagyfőnök, meg az egyes számú díszroma. Nagy csinnadrattával megállapodtak, hogy százezer romának lesz munkája, X-ig (nem tökmindegy?! - a realitása is X. Egyébként szerintem a narancsosok vonzódása a számmisztikához egyenesen betegesnek mondható, ezeknek minden egymillió, meg tízmillió, meg százezer.) Szóval összerántják a médiát, hogy most ők megállapodtak. Hát ott ülnek egymás mellett nap, mint nap! A díszroma a nagyfőnök kedvenc cigánya, nem véletlenül tolja a főnök alá a széket évek óta. Még jó hogy megállapodtak! Mert volna nem megállapodni - lehetne visszaballagni a putriba. Meg ilyenek.

Olvasom, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a migrációt tervezők aránya. Minden hatodik (17%) magyar kivándorolna, ha tehetné. 
(Tárki: http://www.tarki.hu/hu/news/2011/kitekint/20110511.html) Már aki eljut odáig, hogy a tervezés maga legalább valamelyest-releváns opció lehet, és nem csak napról napra él. Meglehet, még magasabb lenne ez az arány, ha nagyobb mintát használnánk. Mondjuk, úgy komplett Borsod ballagna el valamerre, ha tehetné. S menne utána az Ormánság, Nógrád, Zemplén, s mind a vegetálásba kényszerített páriák. De nem csak a páriák, persze. Miért, neked jobb?

Tény1: Az Orbán-kormány lenyúlta a magánnyugdíjadat. Elvette, kellett neki. Állami nyugdíj? Muhaha. Az állam úgyis csak annyit fizet, hogy még éppen ne legyen éhséglázadás. Legfeljebb majd megoszt és uralkod. Számíthatsz békés nyugdíjra az államtól ezek után?! Hát, ez az... Csak arra számíthatsz, amit megspórolsz magadnak. Miből?! Hát, ami marad a csekkek, a rezsi, a kaja, a sötöbö, meg a büntetések befizetése után (büntetés az kell, hozzá tartozik a káeurópai életérzéshez). Hogy ez mennyire nem tréfadolog, arra itt a kedvenc pénzügyi szakértőm blogbejegyzése: 

"Hogy mekkora is lesz ez az ugrás, nagyon nehezen kiszámítható. Nyilván nem fog egyetlen politikai kampánybeszédben sem részletezésre kerülni, pedig biztos lehet benne, hogy ha negyvenes-ötvenes éveit tapossa, akkor az életét alaposabban befolyásolja, mint a négyes metró. Én, ami a legkorrektebb forrást találtam, az Augosztinovics Mária - Köllő János: Munkapiaci pálya és nyugdíj, 1970-2020 című tanulmánya (Közgazdasági Szemle, LIV. évf., 2007. június 529-559. o.) Ebből a következő dolgok derültek ki a 2013. január elseje után nyugdíjba menők számára: a utolsó jövedelmének alábbi százalékaira számíthat, mint nyugdíjra:

Be nem jelentett jövedelmek esetén:             0%
Átlag körüli jövedelem:                                    40%
Átlag jövedelem duplája:                                30%
Átlag jövedelem háromszorosa:                   25%
(Az átlag jövedelem háromszorosa feletti jövedelemrésze után várhatóan már nem kap nyugdíjrészt.)

Csak, hogy értsük: az első havi nyugdíjad az utolsó havi kereseted 40%-a lesz. Ha átlag körül keresel.

 

Tény2: Az Orbán-kormány több helyen deklarálta, hogy célja a támogatott felsőoktatási helyek csökkentése, illetve a költségtérítések emelése. De az állami sem fenékig tejfel, a megélhetése miatt még ahhoz is kell a diákhitel. A gyerek oktatása sokkal nagyobb teher lesz, mint eddig. Hát, ez az...

Következtetés1:
A dilemma a következő: 25 éves pedagógus pályafutással a hátad mögött (de mondhatnék bármilyen közalkalmazotti pályát) vagy a gyereket taníttatod, hogy esélye legyen egy nyugodtabb életre, vagy félreteszel magadnak, hogy megvehesd majd a csirke farhátat. Joseph Heller nem írhatott volna jobbat. Persze, hogy a gyereket fogod taníttatni, nem is kérdés. Aztán majd csak lesz valami.  Mondjuk nyomorogsz. De várhatóan nem lesz ilyen problémád, hamarabb feldobod majd a pracskert, mert addigra tönkretesz ez az ország, ez a stressz - és ezzel még egy utolsó nagy szívességet tehetsz a hazádnak. Fizettél, amíg tudtál, de nem veszel ki pénzt a közösből - és még csak a Dunába sem kellett lőni.

Szerinted lesz ilyen dilemmája Lázár Jánosnak? Hát Szijártó Péternek? Orbán Viktornak, Deutsch Tamásnak? Hát, ez az...

Hát persze, hogy migrálnék, a kurvaanyátokat, hát persze. 

Következtetés2:
Elmegy innen mindenki, akinek esze, és lehetősége van, aztán itt maradhattok a korrupt talpnyalóitokkal, egy regiment romával, meg az ellenük fenekedő nímandpárt jobbikosokkal. És akkor majd feldughatjátok a Hitvallást. Magatoknak. Jó keményen.

 

Szólj hozzá!

2011.04.11. 15:59 becketman

Az első menetelés II.

Címkék: esztergom hüjék

Egy elhanyagolt sztori apropóján:

 
Naszóval: megvolt a menet, még egyszer grat és köszi a résztvevőknek, nagy dolog volt. Volt is némi média-érdeklődés, de leginkább nem volt. Gondolom a Budapest-fóbiás médiaipari szakmunkásoknak egyéb dolguk is fontosabb volt, mintsem valami egészen távoli és provinciális galaxis lakóinak piszlicsáré problémáival foglalkozzanak. Esetleg még tartott a péntek esti alkohol-, és/vagy kokainmámor, mindenesetre az agyonhallgatás iskolapéldáját láthattuk, ami egy elvileg szabad, korlátlan, és magas médiakultúrával (hehe…) rendelkező országban azért több, mint fura. 
Olyannyira fura, hogy az ember elgondolkodik elsőre: lehet, hogy tényleg mínuszos hír ez? A Fitch már rég lerakta volna a bóvli kategóriába?! Vagy elnyomta más, talán pont egy másik tiltakozós esemény? A szakszervezeti tüntetés?
 
Hádenem! Elmondom én mi nyomta el: Knut, a jegesmedve! Egy hülye jegesmedve többet szerepelt a királyi tévében (és csatolt cseneljein) mint a tisztelt protestálók/kérelmezők! Egy kurva medvét is többet mutogattak!
Persze, persze. Nem lepődünk meg. Pont ezt vártuk a királyitól. A kereskedelmitől persze egy kicsit többet, volt is valami, nem mondhatom végül is, hogy le se szarták. Szépen összefoglalták, hogy mi volt - tíz másodperc, vágókép a zarándokokról - még öt, néhány sikerült  (és néhány kevésbé sikerült) mondat Tétényitől - még tíz, oszt kész, passz, jónapot! A másnapról semmi. Az éjszakáról semmi. Ja, bocs az már a hétvége! De, tényleg, ez még magyarázható - ha nem is érthető. Az ő dolguk nem a politizálás. Elgondolkodtató ugyan, hogy dolguk-e mindent megosztani velünk VV Nullagyurka gázfejlesztési problémáiról, de ez meg már nem ő gondjuk. Vagy csak ami a nézettségi vonatkozásait érinti - azzal meg nincs gondjuk. Az online média (bár a kettő lassan összeér, csak nálunk ezt még nem vették észre) sem vette valami fényesen a lapot. A megyei média csak-csak, az országos hétvége-üzemmódban abszolválta a gyakorlatot. Az origós csávó volt az egyetlen, akinek legalábbis kicsinyég bederengett valami az újságírásról és megkérdezett azért néhányat a protestálók közül. De még ez is belefér.
 
Ami nekem nem fér bele, és ami igazán fáj, az az Index. Azóta olvasom, amikor még Internettónak hívták. Emlékszem egy csomó mindenre, emlékszem az animgiffes, meg a gyurcsányos  címlapra. Amikor még volt dög, még volt benne punk. Emlékszem még régebbről arra is, amikor átvette a főszerkesztőséget Új Peti, a Népszabi Szerda rovatának Steve Jones-a, nem a nófjúcsőr, de nem is a köpködő, hanem a csendes punk. Aki szakmailag kőprofi, de nem puhapöcs beugatni, ha nem tetszik neki valami. Bebaszov elvtárs. Akinek a dumáin napokat tudtam rötyögni. És jött a Szily is a Mancstól, szintén nem a finomkodó, disztingvált fajtából. És ott voltak a többiek is: Földes Andris, Winkler, Bede, Tóta, stb. És jó volt! Be lett ugatva, meg lett mondva arcba a hülyeség! Megmondom mi hülyeség, mi nem az, innentől tudja, és most már tudja… ehh…
 
Mi lett belőle?! Lószar. Figyelem már egy ideje. Ide egy trollmágnes gyurcsányozás/kósázás, oda egy kattintás-növelő faszozás/pinázás. Hétvégére  minimum egy főcím a következő szókészletből: fasz, pina, picsa, fing, dugás. Lehetőleg maradjon kint egész hétvégén! Ez ám a zsurnaliszta! Tessék-tessék, Bob Woodward és Carl Berstein után szabadon!
Péntek délután: gépterem off, hétvége-üzemmód on! A többit hozzábasszuk laptopról a nappaliból, kiafasztérdekel! Merthogy pont ennyi maradt a fenegyerekségből (akármit is jelentsen ez…): a trágárság. Néha egy kis óvatos schmittezés, abba nyugodtan bele lehet rúgni, őt nem védik annyira. Az újságíró igazolvány meg pont jó arra, hogy meglegyen az ingyenjegy a Szigetre.
Menjetek a fenébe, Peti! Olyan faszán beleszürkültetek, beleóvatoskodtatok ebbe a fingszagú, langymeleg magyarmédiába, hogy észre se vettétek. És ami a legrosszabb: nem is azért , mert beszariak lennétek, hanem mert teljesen érdektelenné váltatok. 
 
Tartalomszolgáltatás…. tökömet…
Talán nem kéne hivatalból három másik blogot nyomatni orrba-szájba, akkor talán lenne idő odafigyelni arra is, hogy mi történik! Az esztergomi zarándoklat híre péntek délutántól vasárnap éjszakáig volt kint a címlapon változatlan formában. Update nélkül, változatlan (változatlanul semmitmondó) képanyaggal.
Csakúgy, mint az összes többi hír. Ja, bocs, tévedtem, Vettel frissült. Hip-hip…
 
Az Index címlapja és stílusa évek óta nem igazán változik, egy permanens - de már unalmas - erekcióba merevedett szánalom, mint egy beviagrázott hetvenéves. Változtatni kellene, különben pont olyan gyöpös vén hülyék lesztek, mint akiken régen olyan jókat röhögtünk, hogy milyen gyöpös vén hülyék! Fel kellene kelni tíz előtt, kevesebbet kellene elmászkálni a svédasztalos pofavizitekre, a többi svédasztalos közlekedőedényt fikázni. Le kéne tenni a jointot, és csinálni megint azt, amihez értetek: megmondani a népeknek mi hülyeség mi nem az, meg elküldeni a hülyéket a faszba. Nem alibizni!
 
Peti, kapjatok a tökötökhöz, váltsatok sebességet, vagy köszönjetek el, mert most csak úsztok az árral! Amit persze lehet, csak együtt úszni mindenféle szarral nem annyira felemelő. 
 
 
PTI: 10, sokkal többet vártam tőletek, nem ezt szoktuk meg! Elcseszitek a kedvenc lapomat!!

3 komment

2011.04.10. 10:39 becketman

Az első menetelés I.

Címkék: európa esztergom

Néhányszáz ember elgyalogolt Pestre, aztán visszajött. Különös ez?  Nagy hír ez? Nem igazán. És dehogynem.

Tétényi Évát 150-200 ember kísérte fel, hogy átadjon egy nyílt levelet a miniszterelnöknek. Az már akkor is tudható volt, hogy nagyjából a huszadik senki fogja átvenni ezt a levelet - dehogy Orbán. De nem is ez volt a lényeg. A lényeg a kiállás volt ugyanis.
Folyamatosan követtem az eseményeket az Esztergom Live-on, és rohadtul sajnáltam, hogy nem tudok benne részt venni. Irigykedtem azokra, akik benne lehettek, és végig azon fumiztam, hogy nem tudom-e mégis valahogy elmismásolni a pénteki, meg szombati előadásaimat. De nem tudtam, így lemaradtam.
 
Pedig ez egy igazi dolog volt. Igazi emberekkel, igazi célért. Ha nem koptatta volna szanaszét a szót pár barom a közelmúltban, azt mondanám: forradalom. Mert mindenképpen forradalmi dolognak tartom, hogy ebben a tökéletesen önérdekű, vagy éppen tökéletesen érdektelen - azért marha érdekes ez a polarizáltság, nem? - világban akad 150 ember, aki politikai célokért hajlandó az egész éjszakát átgyalogolni. Ezen persze még érdemes egy kicsikét merengeni, nyilvánvalóan másért gyalogolt a menetben Tétényi Éva és másért az egyszerű választópolgár. Nincsen ebben semmi rossz, csak már elszoktunk tőle, hogy egy politikusnak lehetnek tisztességes céljai is. Egyszerűbbnek tűnik minden politikai motiváltságú dologtól fújkakás! felkiáltással undorral elfordulni.
 
Hogy miért gyalogolt a talpas választó, azt nem tudjuk. Első körben valószínűleg a "Meggyes mondjon le!" vagy a "Meggyes-banda mondjon le!" szlogenek kapnák a legtöbb szavazatot, de ezért még nem szoktak zarándokolni az emberek. Talán valami olyasmiről van szó, hogy a civilek kezdenek ráébredni a jelenlétükre. Talán - és ebben nagyon-nagyon reménykedem - arról van szó, hogy rájöttek: senki más nem fogja helyettük elpucolni a kutyaszart a ház elől. Hacsak nem akarják az egész hátralévő életüket a tévéjük elé zárva tölteni, önkéntes száműzetésben a százhuszadik VV Senki fingás-dugás-böfögés kombójával, akkor bizony meg kell fogni a lapátnyelet. Hogy kevés az, ha négyévente leszavazok a jóemberre, és tőle várom a Kánaánt.
 
Sokkal erősebb civil részvétel kell. Igazi emberekkel, nem pedig megélhetési káderekkel, pártfunkcikkal (mert igen, ilyenek megint vannak!) Érik már egy ideje: a fészbúk-közösséggel, a kivetítős közösséggel, de még nem ért össze a szavazókkal. 
És ezért volt óriási lépés ez a menetelés. Mert megmutatta a szavazóknak, hogy itt nem egy hangos, de alapvetően marginális és önérdekű csoport hőbörgéséről van szó - ahogyan a Meggyes-csoport szereti ezt beállítani - hanem a szomszédnéniről, meg a tanárnéniről. Rólunk, mindannyiunkról. Nem piásokról, nem gyújtogatókról. Rólunk, egyszerű szavazókról. Mi tudtuk megmutatni magunkat!
 
Van oka fejvakarásra Meggyes Tamásnak - és másoknak is! - az kétségtelen. A pakolásra is lenne oka, úgy gondolom. Mert nagyon jól tudja - bár lehet bagatellizálni, hogy csak 150-200 ember - de aki ennyi embert rá tud venni arra, hogy átgyalogolja vele az éjszakát, az sokszor ennyi emberre számíthat, ha kell.
 
Ezen az úton minden gyalogló mellett volt még vagy tíz, aki nem tudott, vagy nem ért rá, vagy sok volt neki, de lélekben ott volt és ugyanúgy megtette  az utat! Amikor Meggyes ennyi embert megtudott szólítani az akkor volt, amikor kirendelték a Városháza hatalmi zónájába kényszerülteket egy kötelező szimpátiatüntetésre, ami azért mégsem ugyanaz!
 
Tétényi Éva közösséget épített péntek este, érzelmileg kovácsolt össze olyan embereket, akik igazából még csak most kezdenek ráébredni erejükre. Ilyenformán példaértékű lehet az egész ország számára is! Nem csodálkoznék rajta, ha a csalódott, elkeseredett, nyomorba döntött pedagógusok, tűzoltók, mentősök és egészségügyi dolgozók; szótlan vegetálásba kényszerített tartós-munkanélküliek; jövőnélküli cigánygyerekek; félállati-sorba hajtott mezőgazdasági idénymunkások; az egész, két évtizede hülyének nézett ország húzná magára a láthatósági mellényt hamarosan.
Mondom én már régóta: punknak kell lenni!
 
Ebben a dologban még óriási tartalékok vannak, hé!
 
PTI: 1,
De csak a galambok miatt... hehe... nekem az egy kicsit sok volt, de egyefene. Majd a következő részben, ott szigorúbb leszek: az egész magyar média, úgy ahogy van, hülyék/balfaszok gyülekezete... akkor sem ismernék már meg a Sztorit, ha rájuk üvöltene egy üres sikátorban....

Szólj hozzá!

2011.03.26. 21:22 becketman

Magyarország Háry János Nemzetközi Tehetségkutató

Címkék: hüjék

 
Tárgy: Pályázat
 
Tisztelt Nagyméltóságú Uram, Tekintetes Főispán Úr!
 
Bízom Nagyméltóságú Uram jóságában, hogy majdan jó szívvel fogadja pályamunkámat, mellyel az "Áprilisi Alkotmány" címmel kiírt pályázatra bátorkodom benevezni. Kérem nézzék el nekem a helyenként pórias megfogalmazást, sajnos nem tagadhatom alantas származásomat, melyet a svájczi bankbetét hiányánál mi sem bizonyít jobban. Kérem jó szívvel vegyék továbbá egyszerű gondolataimat, megmosolyogtató naivitásomat! Tollamat az a bátortalan óhaj vezette, mely szerint a bölcs atyának sem haszontalan időnként megismerni együgyű gyermeke vágyait.
 
Maradok őszinte híve, s alázatos szolgája,
 
 -- becket --
Komárom-Esztergom Vármegye
Új-Esztergom
 
 
============================================================== 
 
 
Amagyarokországa Áprilisi Alkotmánya
 

1.§ A magyarok országának neve: Amagyarokországa. Magyar-magyaroknak használatos lehet még a Szent Haza, illetve az Aranyos Szeglet elnevezés.
 
2.§  Amagyarokországa napja a Magyar Nap, holdja a Magyar Hold, csillagai pedig a Magyar Csillagok.
 
3.§  Amagyarokországa területe az a terület, melyet Amagyarokországa birtokol, meg még egy csomó.
 
4.§  Amagyarokországa polgárai az igaz magyarok, vagy magyar-magyarok. Ők a magyar nép. A nem igazi magyarok azok, akik nem magyarok, vagy a magyar-magyarok által nem magyar-magyarnak tartott magyarok, a továbbiakban ők a magyar níp.
 
5.§  Amagyarokországa államformája: sunnyogás. Az igaz magyarokból álló, a magyar nép által négy évre választott sunnyogók tanácsa a Sunnyogóház.  A Sunnyogóház tagjai közül megválasztja a Fősunnyogót, aki a továbbiakban Amagyarokországának minden ügyében szakértő. Az országhatárnál belépéskor az adott szó hatálya megszűnik, a továbbiakban az ígéret, becsület, adott szó fogalmak a magyar-magyar köznyelvből kiírtattnak.
 
6.§  A magyarok nyelve a Szent Magyar Nyelv. A magyar fogalmak jelentését a Nemzeti Fogalomregiszter határozza meg. A Nemzeti Fogalomregisztert a Fősunnyogó által kinevezett Nemzeti Fogalomregisztert Gondozó Bizottság jogosult kezelni. 
 
7.§   Amagyarokországának pénzneme a fabatka, váltópénze a lyukasgaras.
 
8.§ Amagyarokországában az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, azaz mindaddig áramot, vizet, gázt, olajat, időt, közpénzt, vagy bármit lopó rendes magyar-magyarnak kell tekinteni minden rendes magyar-magyart, amíg ennek ellenkezője be nem bizonyíttatik. Amennyiben erre sor kerülne, az illető magyar-magyar állampolgárságától megfosztatik, a továbbiakban őt dánnak kell tekinteni. Jelen rendelkezés a magyar nípre nem vonatkozik, a nem magyar-magyar magyarok állampolgársága az Áprilisi Alkotmány hatályba lépésével  ugyanis megszüntetik.
 
9.§  Amagyarokországának himnusza a Hymnusz. A Hymnusz előadója Koltay Gergely és a Kormorán együttes. A Hymnusz csak cintányérral előadva hivatalos. A Hymnuszt tagadókat jelen alkotmány állampolgárságuktól megfosztani rendeli.
 
10.§  Amagyarokországának címere a Czímer. A Czímer bal mezőjében stilizált kuruc harcos, hátán fokos, tegez és visszacsapó íj. Jobb kezében kard, bal kezében levágott török fej. Kezével kétfejű sast fojtogat. Bal lábát halott medvén nyugtatja, jobb lábfejénél futball-labda és nokiásdoboz. Háttérben minden fejétől megfosztatott izraelita sárkány. A Czímer jobb mezejében kettőskereszt, hármashalom, a háttérben Nagy-Amagyarokországa, melyet a Sátán kozmopolita liberális kutyái próbálnak széjjel tépni. A Czímer felső részében a Magyarok Nagyasszonya - aki egyben a Világ Győzelmes Királynője  - Amagyarokországa patrónusa, minden magyar-magyarok Úrnője, amint jobb kezével éppen átnyújtja Pelsőczy Lászlónak a Szent Koronát, a bal kezével pedig a Szent Manuált, miközben megsimogatja Pelsőczy Lászlót. Az Úrnő kezében pallos, mellyel Nagy-Amagyarokországát védi a kilincsorrú és barnabőrű fenekedőktől. A Czímer egyenes vonalait Finta József, íveit Makovecz Imre alkotja. A Czímer hivatalos zeneszerzője Szörényi Levente, szövegírója a Ghymes, előadója a Kormorán együttes. A Czímer hivatalos filmrendezője Koltay Gábor, a Czímert alakítja: Eperjes Károly és Selmeczi Gabriella(magyar-magyar hangja: Reviczky Gábor és Keresztes Ildikó).
 
11.§  A magyar-magyarok olyan sűrűn kérnek áldást a másik magyar-magyarra, ahányszor csak beszélnek egymással. Az áldás szövege: "bazdmeg". A magyar-magyarok kötelesek továbbá sűrűn áldást kérni a Sunnyogóház tagjaira és működésükre is.

12.§ Az Áprilisi Alkotmányba minden magyar-magyar neve beírattatik, köztük vérszerződés köttetik, mely biztosítja a Magyar-Magyar Nemzet örök szövetségét.
 
 

1 komment

2011.03.23. 23:59 becketman

Hányinger

Nem írtam egy ideje, és hogy nem írtam annak egy oka van: az embernek nem igazán van kedve írni, amikor öklendezik. Öklendezem ettől az egész szartól, ami körülvesz. Hányingerem van ettől a sok végtelenül kisstílű és kislelkű (ezt loptam Robert M. Pirsig-től) kóklertől, amelyik rám szórja a szarjait az összes lehetséges médiából. Vagy éppen róluk szórja a szarjait az összes lehetséges média.

 
A Kurvaországban már megírtam mi van odalent. Lop itt mindenki. Most még vannak azok is, akik magukat az áramszolgáltató embereinek kiadva kifigyelik hol tartják az öregek a sírkőre félretett pénzüket, és ellopják. Nem, ezek nem cigányok, kedves rasszista barátaim - a cigányokat be sem engednék a házaikba. Ezek bizony derék (derék?! lófaszt!) magyar emberek, ugyanolyanok, mint mink. Csak se lelkük, se gerincük.
 
De félő, hogy Kurvaország nemes népe esetleg magatehetetlenül sodródna a történelem hurrikánjában, selejtes, ám magukat a teremtés kohinórjának vélő vezetői nélkül, ezért választ magának bölcsvezírt, s mamelukokat. Akik majdan beleírják magukat az alkotmányba. Az alkotmányba, melynek egyből lesz hitvallása is. Két szócskát javasolnék betoldani a cím mögé: for Dummies. Alkotmány és Hitvallás for Dummies.
Csak, hogy értelmezni tudjuk a dolgot, azért. A kétlábon járó helyesírási-, és közhelyszótárt, meg a lózungpuffogtató miniszterelnököt. Közjogi méltóság...! Hahh, be ne szarjak… Eleve: méltóság... érted ezt?! 
 
Hányingerem van attól a pöcstől is, amelyik azt mondta, hogy annyit érek, amennyim van. Ilyesmit már hallottam nyelvekkel, álmokkal, megélt boldog pillanatokkal kapcsolatban, de költségtérítéssel még nem. Azt mondja: kiemelték a szövegkörnyezetből. Meg: ő a megélhetési politikusokról beszélt, mert ő dolgozott keményen, azok meg nem. Hát most erre mit mondjak?! Sejtettem én mindig, hogy táskahordozónak, felfelé-seggnyalónak lefelé-könyöklőnek lenni nem egy leányálom (nem véletlen, hogy nem is próbálkoztam vele sosem - mondjuk nem is érek most túl sokat… :-)), de hogy keményebb munka lenne, mint mondjuk a bányászoké, az meglepett. Annak kell lennie végül is, mert biztos azért keresi a többszörösét.
Meggyes Tamás óta tudjuk milyen kurva kemény meló polgármesternek lenni. Mennyit kell verni a más farkával a csalánt, amíg eltapsol az ember annyi pénzt. Eladni az ingatlant olcsón a havernak, majd visszavásárolni a közösből kurvadrágán. Kitalálni hülyetantárgyakat. Lekartágózni az iskolákat. 
Közpénzből minden hülye tud rosszul gazdálkodni - ez nem kemény munka! Kemény munka félnégykor kelni és tehenet fejni, bazmeg, nem az S8-ast válogatni katalógusból!
 
Szögezzük le: a most kormányon lévő elit (de az előző is) soha életében nem dolgozott a szónak abban az értelmében, ahogyan azt a valódi munkások - mondjuk az apám - használja. Nincsenek munkatapasztalatai. Iskolapadból a Parlamentbe - ez volt az útjuk. A későnjövőknek: iskolapadból a polgármesteri székbe, majd a Parlamentbe.
A történelem kivételes pillanata, és egy Orbán Viktor nevű törtető fiatalember jóvoltából rakhatták be a valagukat a sokszoros költségtérítésekből szaporítható svájci bankbetétek világába - és akkor most csak egyetlen, légyszar nagyságú pénzcsap jutott eszembe. Persze ehhez sokéves kitartó bólogatásra, seggnyalásra és csaholásra is szükség van, ezt nem vitatom, No, tényleg, ez végül  is kemény munka lehet.
 
Egyébként ez a dupla-költségtérítéses botrány gumicsont. Lószar. Merthogy ezek az emberek álláshalmozók. De nem ám csak kettő, a polgármesteri meg képviselői van nekik! Nem. Ezek mindenféle társadalmi-, meg sport-, meg a tökömtudja még hányféle szervezet vezető funkcióit tudják betölteni egyszerre. Mert ők az übermenschek. Szupermenek ők, bizony. Vagy nem alszanak, mint Sztálin. Az alvás és a mennyit-érés között fordított arányosság van, biztos... és én vagyok a hüje....
 
És a sok-sok szupermen, a sok-sok társadalmi szervezet élén ugyanúgy felveheti ám a költségtérítést, ugyanarra is akár (lakhatás, utazás). Azt hogy a dupla nem is dupla, hanem négyszeres, ötszörös, vagy éppen hatszoros, ugyanúgy nem látjuk, mint az álláshalmozás és a pofátlanság valódi nagyságát.
 
Hát ettől van nekem kurvára hányingerem.
 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

2011.03.01. 08:28 becketman

Érdekes...

Címkék: hüjék

Szoktuk volt mondani arra a dologra/személyre, amit, vagy akit ugyan olyan baromi rondának tartunk, hogy bottal sem piszkálnánk, valamiért viszont mégsem tartanánk ildomosnak ebbéli véleményünket közkincsé tenni.

Hát én most nem ezért fogom vissza magam. Abból, ami ebből az Orbán-csomag nevű ötletrohamból eddig kiszivárgott, már tisztán látszik, hogy ez pontosan egy baromi ronda izé. Viszont még nem a végleges. Még lehet változás.

Azt azért megelőlegezem, hogy az a kormány, amely egyszerre képes arra, hogy elvegyen a nyugdíjasoktól, a munkanélküliektől, a gyógyszerkasszától és a felsőoktatástól, ugyanakkor havi 340e forinttal többet hagy a 2 milliót havonta kasszírozó klientúrája pénztárcájában (viszont lenyúlja a kis keresetűeket), megérdemli a Minden Idők Legbunkóbb Magyar Kormánya nevet.

 

Szólj hozzá!

2011.02.28. 13:06 becketman

Fényre jönnek...

Címkék: hüjék

 

"a mai napon belakom Veszprém megyét”
"...csak tegyen felém három lépés, vagy négyet, hogy már meg is szagolhassam, én kiadom a bizonyítványát."
"A lányok teste a legfontosabb… Félre ne értsenek! Mint biológiai vagyont gondolom.”

Ez egy ááállat. 

 

Szólj hozzá!

2011.02.26. 14:53 becketman

Magyar Bálna

Címkék: hüjék

Az igen nagyszámú induló ellenére a Hét Hüjéje verseny győztese - péntek reggeli produkciójával - Pokorni ex-miniszter Űr.

Ész megáll. Már kezdem megszokni az általában igen színvonalasra sikeredő megnyilatkozásait a köz- és felsőoktatási reformlázban égő kétharmad ( vagy inkább kétharmat) prominenseinek, de ez volt az a pillanat, amikor konkrétan félő volt, hogy valami megfelelően rideg és kemény fémtárgyba kezdem ütni a fejemet, ha csak egy kicsit gyorsabban töltöm le a videót. Így viszont csak bambultam a kidülledt szemmel kijelzőre, mint egy székrekedéssel küzdő, idős baknyúl a mesebeli répára.

Hát ilyet ember mond?! Hogy a balneológia az bálnatenyésztés?! Hát ilyet kérem, se művelt ember nem mond - mer' az tudja, se műveletlen nem mond - mer' az le se szarja. Ilyet csak a félművelt ember mond. Viszont a félművelt ember meg ritkán elnöke az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának. Békeidőben.

Kész. Vége. Nem azt mondom, hogy a Pokorni volt az utolsó remény, a helyi lúkszkájvóker, a világot nem értő, de konkvisztádori lendülettel nyomuló kereszténydemokrata  Vaskalap tombolásának megakadályozására, de azért minimum egy pikk dáma volt. Hogy ő legalább tudja, hogy mi fán termett a bolognai folyamat - hisz ő írta alá magyar részről. Hogy nem lehet a régi magyar felsőoktatást, az újjal, a bolognaival összehasonlítani. Merthogy az almát nem lehet a körtével, ugye… vagy legalábbis nincs túl sok értelme. Tök más. 
Nem fog olyat mondani, hogy:  fizessenek a hallgatók, akik olyan szakokon tanulnak, amely a társadalom számára nem hasznos. De. Mondott. Ahüje. Hiszen azért indult! Azért lett tudomány, amelyet tanulni lehet: mert egyszer, vagy mindig, a társadalom számára lényeges volt, hogy tanulni lehessen, méghozzá felsőfokon.

De ez még mind a semmi, mert mondandóját azzal kívánta alátámasztani, hogy aki Magyarországon bálnatenyésztést (pokorniul: balneológia) akarna tanulni, az - mivel tanulmányai társadalmilag haszontalanok - fizessen. Gondolom több százan rogytak össze hirtelen a váratlan teher alatt...   Egyébként sem igazán értem, hogy miért kellene a bálnatenyésztést egyetemen tanulni: veszel egy fiúbálnát, meg egy lánybálnát, egyszer nem engeded elmenni őket a bálba, és már jön is a sok bálnagyerek. 
Találtam egy rövidebb videót:De közben meglett a hosszabb változat:

 

És - voálááá - a teljes, hoffmannrózsás verzió (ez se kutya...):

Úriembernek - látszó - férfi nem lógatja ki a lábszárát. Egyébként ez az a videó, amely alatt - ha nem kora reggel lett volna, és nem egy vezető politikusról lenne szó - komolyan feltételezhető lenne az alkoholos befolyásoltság. Gyanús...

Pokorni lennék, most súlyosan égnék. Az egész pénteket égéssel töltöttem volna, és most a hétvégét is. Mind ahányszor eszembe jutna, égnék is rögvest. És mindig eszembe jutna, hogy talán okosabb lett volna hallgatni. Vagy elröhögni, és azt mondani: ez mekkora hülyeség volt, bocs! De nem, ő kifejtette és végigmondta. S mint e ködpompa tűnt anyagtalan, Nyomot, romot se hágy… - na, így foszlott szerte az illúzió, hogy a Legokosabb, a Legmértéktartóbb talán tudja mit csinál. Dehogy tudja! Csak szajkózza. 


Jaj, nehogymá' azt higgyétek, hogy most a szóbotlásból akarom levezetni az alkalmatlanságot. Nem, igazából az a szóbotlás, csak arra volt jó, hogy felnyíljon a szemem: vezető politikus nem lehet egyben szakpolitikus. Annak akar látszani, mert a szakmaiság is mindig legitimál, de maximum szakbarbár. Mert nem ért hozzá! Mert azzal van elfoglalva, hogy tortát ígérjen a gyerekeknek, miközben ellopja a nyalókájukat (ez idézet akart lenni…) nem azzal, hogy tanuljon, vagy az eredeti szakmájában képezze magát. Variálgatja a ráragadt tudást, az innen-onnan elcsent szavakat, de azt hiszem értelmes szakember manapság nem tud a hatalom közelébe keveredni. Vagy kikopik onnan, vagy felzabálják a disznók.

Minek nekünk Csapó, Bábosik, Andor, Halász, Lukács, Nahalka, etc. ha van helyette Hoffmann Rózsánk Pokornival! Az a tuti!

Jézusmária...

Kéne szólni neki, hogy a grafológia az nem a grafikonok tanulmányozásának  tudománya. Jobb a bajt megelőzni...

 
PTI: 7, kajak önégetés

 

Szólj hozzá!

2011.02.24. 12:44 becketman

Hagyaték

Címkék: esztergom hüjék

 

Nagy kedvencem ez ám nekem, amikor gyökérnélküli, vagy azokat fel vállalni nem tudó - nem akaró - potentátok, halott emberek használt tárgyaival kölcsönöznek maguknak múltat. Mert tudjuk: a múltra való sűrű (és nem csak verbális) hivatkozás szinte mindig legitimációs törekvés is egyben. A főispán üzenete a pórnak: mi vagyunk a hatalom, te vagy az alattvaló, ez így volt mindig és így is lesz. Nézz körül, láthatod.

Orbán Viktornak kicsi lett az elődei által használt 70 négyzetméteres miniszterelnöki dolgozó. Az még okés, hogy az eredetileg erre a célra Steindl (nem Balázs, Imre!) által tervezett dolgozószoba kicsinek bizonyult - kis országnak legalább a miniszterelnöki egóra legyen tere - de 180 négyzetméter talán mégis túlzás egy picinyt.
Meggyes Tamás a Palkovics-hagyatékból rendeztetett be polgármesteri dolgozót néhány évvel korábban, ennek is az volt a célja, hogy a nem túl fényes múlt (Maláta... emlékszünk még a vodkáért cumizó ukrán ribancokra, ugye?!) emlékét elfedje egy vállalhatóbb. Hogyha netán polgármesteri fogadóórára érkeznénk (muhaha) ne a sört csapoló kocsmáros képe villanjon be, hanem a Tekintetes Főispáné. És aki azt hinné, hogy a kocsmárossággal van a bajom, az téved. 
 
A kivagyiság, úrhatnámság az én bajom. A tököm se gondolta, hogy még 2011-ben is móriczi fogalmakkal kell definiálni a közéletet, és rohadtul nem is örülök neki.
 
A Meggyes Tamás és Orbán Viktor közötti párhuzam ugyanannyira kínálja magát, mint kiadós seggberúgások kiosztása ugyanezen embereknek. Mindaz, amit Orbán abba kényszerült hagyni 2002-ben, azt Meggyes Tamás folytatta, csak kicsiben. Küldetéstudatos hevület, mellébeszélés, hazugság, hatalmi arrogancia, paranoia - hogy csak néhányat említsek. Mindkettő megtalálta (kiválogatta!) magának azt az óberszervilis talpnyaló médiaregimentet, amelynek segítségével jó ideig abban a hitben tudta/tudja ringatni a választóit, hogy ő helyzet ura. Meggyes ezt már teljesen bebukta - még néhány hónap a bilincses elvezetésig érzésem szerint. Meggyes Tamás, bukott polgármester, országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja (Jézusmária, Jézusmária...!), a legjobbtanítvány ugyanis komoly bajban van, Sőt bajokban.
 
Orbán Viktor, a nagy keljfeljancsi pedig csak hallgat. És költözködik. A dolgozószobák fura urának mostanság ez a legfontosabb dolga... hogy a székek túl "részvénytársaságiasak"... ez a kész...
 
PTI: 9, mindenkinek van hagyatéka... még egy miniszterelnöknek is...
 
 

Szólj hozzá!

2011.02.22. 10:11 becketman

Miért nem jogállam Magyarország

Címkék: hüjék

Bérkommandó. Diszkókommandó. Adókommandó. Vámkommandó.

Csak néhány példa a legutóbbi idők  terrorelhárító terminológiájából. Megágyaz a jó hangulatnak, mi?! Mind-mind arról árulkodik, hogy ezt a nagy szétrohadt és tákolgatott rendszert - amit Magyar Államnak hívunk - milyen szofisztikált eszközökkel próbálja meg "reformálni"  az autoritariánus kisebbség, amelyik most kormányoz. (Jó, a két utolsót már használták korábban is...)
A legújabb ez a "bérkommandó" vagy "Rogán-kommandó" nevű akármicsoda. Ez viszont telivér fidesz-találmány. Mikor meghallottam a hírt a tévében, rögtön kurvaanyáznom kellett - miért jó ez, én nem tudom… miért kell ebben az országban állandóan anyázni… de nem gondolom, hogy csupán az én hibám lenne...

A hír valójában arról szólt, hogy névtelen bejelentéseket fogad az illetékes bizottság, ahol fel lehet nyomni azokat a munkáltatókat, akik az OÉT ajánlásának megfelelően nem emelték a fizetéseket. Mint az ismert, a kiváló kormány úgy gondolta, hogy adózásilag inkább azokon verik el a port, akik amúgy is marha keveset keresnek. Ha havi 300e bruttó fölött van a fizud, akkor többet kapsz mint tavaly, ha alatta, akkor irány a szopóág. Mert akkor neked úgyis besikerült az élet…
Már önmagában ez is vérlázító, de egy jobboldali kormánynál ez bizony benne van a pakliban. Ami nincs, hogy "ajánlásokra" hivatkozva fenyegetünk meg egy csomó embert.
Miről is van szó?
Hát csak arról, hogy azt mondja a kormány: mostan én több pénzt veszek el tőled adóba. Ha a munkáltatód nem pótolja azt, amit én elveszek - a nyeresége terhére persze - akkor feljelentheted, én meg kiküldöm a "bérkommandót". Hogy mit fog számon kérni?! Az édesmindegy kiskomám! Mert nem törvényt hoztunk ám, hanem csak egy ajánlás teljesülését vizsgáljuk. Hogy egy ajánlás attól ajánlás, hogy nem kötelező?! Hmmm... Mutassa csak az épület tűzrendészeti szabályzatát! Kijelölt dohányzóhely?! Hulladékkezelési szabályzat?

Merhogy mink itt káeurópában nagyon jól tudjuk, hogy ha egyszer a Tekintetes Hatóság kiszáll mihozzánk ellenőrzésre, akkor bizony találni fog valamit!

A rendszer alapja ugyanis néhány nagyon egyszerű összefüggés:

Kurvabonyolult rendszer = megfélemlített és állandó kockázatban élő polgár.
Megfélemlített polgár = irányítható polgár

Az első komoly szög a jogállam koporsójában a visszamenőleges hatályú törvény volt. Ilyen nincs egy jogállamban - másrészt megsérti az Európai Alapjogi Chartát is. A második az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítása - mert mondjon bárki bármit, az Alkotmánybíróság még egy valamelyest stabil pont volt ebben a káoszban. A többi: Médiatörvény, elszámoltatási kormánybiztos, Monetáris Tanács, etc. ezek egyenes következménye volt. Mind ugyanannak a logikának a gyümölcse.

Ami viszont viszonylag új fejlemény, az a direkt megfélemlítés. Számtalan jele volt már ennek is, most nem fejtem ki. Aki érzi, úgyis tudja miről beszélek, a többi meg úgyis csak valamilyen kibucba akarna irányítani. 

A megfélemlítés régi káeurópai hagyomány. Majd' minden rendszer erre igyekezett építeni a hatalmát errefelé. Ebben szocializálódtak a fideszes fiúk is - Oxford ide, vagy oda. Ezt a technikát ismerik a legjobban. Nem törvényt hoz, amit be lehetne tartani és be lehetne tartatni. Amit meg kellene magyarázni az EP-ben, Miniszterek Tanácsában, vagy az Európai Bizottságban (és még egy rakás helyen). 

Rájött, hogy fenyegetni és megfélemlíteni célszerűbb.

Nagy picsánrúgások lesznek még ebből...

 
PTI: 10+, elcsesztem a skálámat, ez a bagázs mindennap kiveri a biztosítékot...
 
 

2 komment

2011.02.16. 09:52 becketman

A buzikról meg a keresztényekről

Címkék: hüjék

Részemről most kivagyok erre az álszent, műkeresztény, hipokrita bagázsra, de nagyon. Remélem mindegyik a saját kis, külön bejáratú poklában végzi, ha már olyan előszeretettel ajánlgatják másoknak. De találtam egy kis érdekességet, most bekopizom, hogy itt is meg legyen:

============================================================== 

Hogy megtörtént-e azt nem tudom, de itt a helye. Engem legalábbis hümmögésre késztet.

Laura Schessinger egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztyén, azt mondta az egyik betelefonálós rádióműsorában, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn. Ugyanis Mózes harmadik könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az, aki homoszexuális. Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy lelkes, Jake nevű hallgatója: 

 

"Kedves Laura doktor!

 

Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a műsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét előttem megvédeni, egyszerűen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-re, ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vetek a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.

 

a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom a [3 Móz. 1,9] illetve a [3 Móz. 1,17]-ból, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e őket?

 

b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7] megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?

 

c) Tudom, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj tisztátalan állapotában van [3 Móz. 15,19-24]. A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált a kérdésre.

 

d) [3 Móz. 25,4 4] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?

 

e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2] világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhető vagyok rá, hogy saját kezűleg öljem meg?

 

f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bűne [3 Móz. 11,10] nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bűne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?

 

g) [3 Móz. 21,2 0] szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis játéktér?

 

h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?

 

i) [3 Móz. 11,8 ]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?

 

j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak [3 Móz. 20,14]?

 

Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerője lévén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy Ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok.

 

Az Ön odaadó rajongója: Jake"

 

.......................

 

Talán valóban érdemes felhívni a figyelmet az értelmezés fontosságára. 

 

forrás: http://talema.blogter.hu/360659/mozes_konyve_mas_ertelmezesben
  és ktamás hozzászólása

==============================================================

Tőlem az megy utcára, aki csak akar és mondanivalója van. Ne gyújtogasson autókat lehetőleg és ne lopjon tankot. Mert azt a csőcseléket már láttam. És meg kell mondjam, akkor már a buzik szimpatikusabbak voltak...

Az a sakkozás meg, hogy a forgalom akadályozására való hivatkozással valami tányérsapkás mondja meg, hogy ki vonulhat, meg ki nem, kimondottan pitiáner. 

 

PTI:9, az Unió soros elnökéhez méltó fordulat...

 

1 komment

2011.02.14. 09:36 becketman

A természetes ember, a megkeresztelt ember, meg az állat

 

Azt mondja a papbácsi a tévében. Erre kelek. 

Vasárnap van, féltíz, ekkor ébredek (mázli, mi?!). Kölykök még alszanak - jól nevelt gyerekek ezek, a nagyobbik délig fel sem kelt - benyomom az egyest, valamelyik távirányítón. Nagy geek vagyok, három távirányító is van az éjjeli szekrényemen, és kínosan ügyelek rá, hogy legalább kettő kelljen a tévézéshez - egy is elég lenne, de így még jobb.

Szóval, erre ébredek. Fussunk neki még egyszer, az mondja az egyébként szimpatikus papbácsi - halk, kenetteljes, ún. hittérítőhangon - hogyasszongya:

"Kisebb a távolság az állat és a természetes ember között, mint a természetes ember és a megkeresztelt ember között."

Fordulok oldalra, Páromhoz, és felteszem a kézenfekvőt - Te meg vagy keresztelve? - (kérdés közben felhúzom a bal szemöldököm gergelyrobisan - tudjátok, az emmánueles nézéssel - kissé gyanakodva).
Nem - mondja - állat vagyok?
Nem drágám, csak a szokásos baromság ömlik ránk.

Hát ez az. Még mindig itt tartanak. Hogy attól lesz az ember több, mint állat, hogy leöntik a fejét vízzel és elmormolnak néhány varázsigét! Nem attól, ahogy él (úgy ítél...) - abban még akár lenne is valami, még el is tudnám fogadni - hanem a vajákolástól. Mondja a papbácsi. Meg hagyja a riporter, meg a szerkesztő, meg az intendáns (muhaha...). Vallási műsor, elvégre. Amúgy is mostan kereszténydemokrácia van. Erkölcs van mondogatva sokat, meg kötelesség. De a kötelességet azt nem mondogatja az ember, azt nem sulykoljuk, hanem tesszük. Mint ahogy az Apám, aki az altzheimeres nevelőapját ápolja, már évek óta, nap nap után. Mégsem mondta senkinek, hogy mekkora állat.

És igazából itt van a gond ezzel a magyaros kereszténydemokráciával (lehet hogy a nemzetközivel is). Meg fog érteni, empatikus lesz és filantróp (de azért egy pillanatra jusson eszünkbe az a néhány százmillió nyomorult, akit a kereszt jegyében/nevében mészároltak le...) de igazából soha, egy pillanatra sem hagy kétséget a felől, hogy állat vagy. És nem is leszel ember addig, amíg a agyermekésaházasságszentsége c. mondóka nem lesz a napi mantrád része. Mindig az lesz a cél, hogy megtérítsen. Mindig egy felsőbb nézőpontból tekint rád, a helyrehozandó, megtérítendő vademberre. Téged, az igazságot kereső, világot megfejteni akaró embert leállatoz a papbácsi, mert nem vizezhette össze a fejedet. Agyrém. De II. Lipót cumbájspíl biztos nem volt állat, rendes, megkeresztelt tömeggyilkos király volt.

Könnyű ám ezt összekeverni, emberek. Könnyen el lehet tévedni az útvesztőben. Az értékek sokszínűsége és relativizálódása sorvezetőért kiált. A posztmodern és toleráns ember drámája ez: ha Buddha is van, meg Isten is van, meg Brahman is van (sőt, Allah is) - akkor igazából egyik sincs. Ebben a helyzetben csábítónak tűnik a szilárd megygyőződés, a fixpont. Vagy Aki megmondja. Aki tudja, hogy mi az Érték (beszarás, tudjuk egyébként mindannyian, csak nem vagyunk oktatási államtitkárok) és nem habozik kötelezővé tenni.
Ez is beszarás: kötelező önkéntes munka... most vagy kötelező, és akkor nem önkéntes, vagy önkéntes, de akkor meg nem kötelező. Honnan ismerős ez nekem? Talán az orosz nyelv tanulása volt hasonló? Vagy a kisdobos-úttörő-ifjúgárdista mozgalmárság "önkéntessége"?

Félreértés ne essék, a kereszténységet az európai ember fontos, sőt lényegi alkatóelemeként gondolom, és tartom számon én is. Magamat is kereszténynek gondolom, és nem csak azért, mert meg vagyok keresztelve (nem vagyok állat, huhh). De a kereszténység az én számomra sokkal inkább egyfajta kulturális, sőt szocializációs attribútum, mint Magyarázat A Mindenre. A kereszténység nem az én Negyvenkettőm. Így aztán nem is gondolom, hogy megkereszteltség hiánya lenne a leállatozás kritériuma. 

Könnyű eltévedni, ahogy mondtam. Könnyű most a liberalizmus tombolásáról gagyogni ("liberális tombolás" - 141 találat) összevissza. Könnyebb, mint olvasni, tanulni, megbeszélni, dolgozni és gondolkodni.

Pedig ez mind az, ami megkülönbözteti az állatot az embertől. Per definitionem. Faszok.

 

PTI: 7+, és akkor a sok magaslabdát sikkasztásról, pedofíliáról, maffia kapcsolatokról még le sem ütöttem...

 

Ja, igen, mai ajánlott olvasmány ==>> David Riesman: A magányos tömeg.

 

 

Szólj hozzá!

2011.02.08. 11:40 becketman

Nemadomfel

 

Legyűrt a kór. NeoCitran, Mebucain, papírzsepi-hegyek. Szubbasszus-hang. Nazálisan, persze. De nem adom fel. Harcolni fogok. Erős leszek és legyőzöm a takonykórt!

Meg az államadósságot... {kacsintós-szmájli}

 

3 komment

2011.02.03. 07:46 becketman

Rókafogta csuka

Címkék: esztergom

Mostanra már a magamfajta óberlassú-észjárású masztodonnak is dereng, hogy kurvanagy gondok vannak itt az önkormányzati rendszerrel. Most nem mennék abba bele, hogy milyen sok van belőle, és hogy mennyire elcseszett ötlet volt abban bízni húsz éve, hogy nem hogy kettő, de akár háromváltásnyi elit is lehet egy kistelepülésen - a londoni oddsmesterek már azt is viszonylag alacsony oddsszal adják, hogy minimum egy enyhe értelmi fogyatékos lesz a képviselőtestületben. Nem, a fókuszt egy kicsit odébb vinném. Mint kölyökkoromban: a varasodó sebet addig kell kapargatni, amíg nem kezd el vérezni megint. Mert Esztergomról lesz szó, perszehogy. Elvégre csak kell beszélni arról, ha tíz bődületnagy marha kálóba csap egy egész várost, nemde?

 
De hogy fordulhat ez elő?! Hogy fordulhat elő, hogy tíz - egyes álláspontok szerint egy, vagy megint mások szerint tizenegy - ember csatározásainak harmincezer issza a levét (egyébként jóval több, Esztergom nem csak egy város: akárhogy is vesszük, legalább két kistérség központja, erre rögtön rájössz, ha kórházba kell menned). Mi a fenét szórakoznak ezek az én kontómra?!
 
Hogy tiszta legyen: az én álláspontom egyértelmű, nem véletlen beszéltem tíz bődültnagy marháról.
 
Probléma1:  Nem látom be miért lenne evidencia, hogy egy várost politikai alapon megválasztott vezetők irányítsanak. Kézenfekvőnek tűnik ugyan, de messze nem az egyetlen lehetőség. Egy város élete jóval több dimenzióban mozog, hogysem az politikai vektorokkal leírható lenne. Több, és leginkább hosszabb távú érdekekről van itt szó. Négyéves ciklusokban gondolkodó - mert hiszen csak abban tudó - helyi politikusok(?) számára ez nagyon nehezen kezelhető, még a legnagyobb igyekezet mellett is.
Kézenfekvőnek tűnik tehát, hogy egy másik, párhuzamosan működő szervezetre is szükség van.
 
Probléma2: Maga a választási rendszer is tele van csapdákkal. A polgármestert közvetlenül választjuk, erős legitimitása van. A képviselőtestület - összetétele miatt is - már messze nem  bír ilyen erős legitimitással. A helyzet hasonlatos ahhoz, mintha egy ország vezetői - alkotmány módosítás nélkül - tetszés szerint játszanának a parlamentáris-prezidenciális skálán össze-vissza. Ez így nyilvánvalóan tarthatatlan. Az úgy nem működhet, hogy egyik ciklusban a polgármester gyakorlatilag teljhatalommal bír, míg egy másikban a hatóköre majdnem zérus. Nem azért választják tudniillik adott esetben ilyen erős legitimitással, hogy utána semmit se tudjon csinálni. (Ja, és még egy legenda: ez a helyzet nem a választók hibája! Az a gond, hogy nem bolondbiztos a rendszer!)
 
Probléma3: A képviselő(k)nek semmi felelősségük nincs. Ez persze nem meglepő a felelősség-nélküli országban, de azért nem árt leszögezni. Lehet akármekkora barom, dönthet akármekkora marhaságot, nyugodtan csődbe vihet egy várost, nyomorba dönthet embereket. Maximum annyit kockáztat, hogy nem választják meg újra. Ha van annyi esze, hogy nem lop mozdonyt tanúk előtt, vagy nem őrizget pedofil képeket a laptopján (nem akarok tippet adni),  akkor nyugodtan alhat. Nincs ez így rendjén, persze hogy nincs, de ez a tapasztalat. Hivatkozhat az előző testületre, a polgármesterre, a frakcióra, bármire - és nincs igazán ellenszere. Még. Kézenfekvőnek tűnik tehát, hogy a képviselők visszahívhatóságát el kell érni valamiképp. Van még egy lehetőség, az utolsó és a legsúlyosabb, amivel egy közösség sikerrel élhet: a kiközösítés. Ha nincs más megoldás.. de erről majd később.
 
Probléma4: Ami aztán végképp katalizál(hat)ja a folyamatot: szeretett Pártunk hatalmas ötlete a képviselői helyek csökkentésére. Igen, ez volt az, amit mindenki üdvözölt, mert minek legyen annyi léhűtő, hánem?! Csak abba nem gondolt bele senki, hogy ennek egyenes következménye az lesz, hogy egy kisebb településen akár egy ulti-társaság is eldönthet évtizedes fejlesztéseket - ami azért mégiscsak nonszensz. Ez nem vicces dolog: három-négyezres községek félmilliárdos költségvetését hat-hét képviselő szavazza meg 2010-től! És mint mondtam, a választási rendszerből következően minimális szakmai ismeret sem követelmény, ha a választók számára sem az. Így fordulhatott elő, hogy tíz ember túszul ejtett egy egész várost, és teheti mindezt - ma még - következmények nélkül.
 
 
Sorolhatnám még, biztos van - csak többet kéne rajta filózni. De elég ennyi is feladatnak, nem?! 
Fölmerült több helyütt - nagyon helyesen - az abai Magisztrátus példája. Valóban, egy olyan szervezet létrehozása, amely a politikai pártokénál (az egyszerűség kedvéért most a függetleneket is ide sorolom) szélesebb metszetét adja egy település életét meghatározó erőknek, kezelhetné, tompíthatná a fenti problémahalmaz következményeit. Legalább részben.
 
Azonban Esztergom számára a Magisztrátus még olyan távol van, mint az Ormánságtól a Szilikon-völgy. A Magisztrátus ugyanis olyan hatalmat gyakorol, melyet átruház rá a képviselőtestület. Erre pedig - lássuk be - Esztergomban most semmi, de semmi esély. De a megoldást én is egy magisztrátus, vagy magisztrátus-szerű testület működésében látom. Hogyan juthatunk el oda?
 
Klasszikussal szólva, először is kell egy Tanács! Ebben a Tanácsban helyett kell kapnia a pártok helyi képviselőinek, a képviselőknek és a polgármesternek. A társadalmi szervezetek, civil egyesületek delegáltjainak, a művészeti és sportegyesületek képviselőinek. Az egyházak képviselőinek. Az oktatási, kulturális és egészségügyi intézmények delegáltjainak. A szülői szervezetek képviselőinek. A legnagyobb adófizetők (!!!) és a legnagyobb forrásigényű közintézmények vezetőinek, képviselőinek. A helyi kisebbségek vezetőinek. Sorolhatnám még, de nem az én dolgom.
 
Ez egy széles társadalmi hátteret reprezentáló testület. Ha de jure nem is része az önkormányzati rendszernek, olyan erős háttér, döntései olyan széles társadalmi támogatottságot jelentenek, hogy azzal szembehelyezkedni egyenlő a kiközösítéssel. Ez a Tanács már előkészítheti a terepet a Magisztrátusnak. Önmaga lehet majdan a Magisztrátus.
 
Az biztos, hogy a tériforradalmárok támogatása, bár lelkesítő, de nagyon kevés Tétényinek. Hiányzik az a bázis, amit az iskolaigazgatók, egyházi vezetők, és a többiek határozott - és közös - fellépése jelenthet a helyzet normalizálása érekében.
Teremtsétek, teremtsük meg!
 
 
A Tanács létrehozása nem politikai kiállás egyik, vagy másik oldal mellett! 
A Tanácsnak egyetlen érdeke, egyetlen fontos szempontja lehet: Esztergom.
 
 
Nem akarok tovább okoskodni. Meglehet nyitott kapukat döngetek. Meglehet marhaság az egész. Mindenesetre, lehet várni a sültgalambot (időközi választás), meg lehet tériforradalmárkodni is, de pusztán a nyavalygás már nem vezet sehová, az biztos.
 
 

1 komment

2011.01.24. 11:41 becketman

Fészbukméker

Címkék: hüjék

 

Lekéstem a múlt hét egyik legnagyobb bohócügyi eseményét - pontosabban az eseményt láttam, a beszámolókat, közleményeket olvastam - nem tudtam időben hozzászólni Deutsch Tamás  kiváló ütemérzékkel  végrehajtott balfaszkodásához. Pedig amúgy csipázom a fickót, amikor meglátom, hogy csillogó szemmel - permanens forradalmi hevületben, de azért szétcsúszó alkoholistát idéző arcvonásokkal - űzi éppen az ördögöt, rögtön tudom: kóla, popcorn elő - produkció van! Nem tudom, hogy csinálja, hogyan tudja még mindig eladni ezt a szart, hogy ő játssza a nagyhajú-forradalmárt a bandában, az Ember Aki Mindig Ott Volt Velük.
Az Ember Aki Csak Kormányzati Segítséggel Tudott Diplomát Szerezni.

Mindegy, nem is vesztegetném most sokat a szót, már sokan elmondták, hogy ez mekkora lúzerség. Égetik magukat fantomfelhasználókkal, hogy haladjon a lájkolás - ha már be lett jelentve. Egy ilyen marhasággal csak bukni lehet, ebben az országban a TúróRudinak van a legnagyobb rajongótábora - és ez teljesen jól is van így - és az sincs háromszázezer.

Mi a fenét akar ez a hógolyó az egymillió lájkolójával?!
És ha összejön, akkor mi van?!
Bibibi, minket többen lájkolnak?!
Hát ezért nyertétek meg a választásokat, te sültbolond!
 
Mint egy halom beszpídezett iparitanuló. Lefejelik a tökrészeg hajléktalant, hatalmasakat rúgnak a földön fekvő áldozatukba, és közben folyamatosan üvöltik: na ki győzött?! Na ki győzött?! Hát ti, baszki, tök jó lenne, ha megértenétek végre. Kurvára a fejetekbe verték, hogy "ez a harc lesz a végső". Miért nem lettetek űrkutatók inkább, ezzel az elánnal?!
Ehh, csak belelovalom magam. Viszont ennek a hiperigényes intermezzónak hála, egy nagyon fontos dolog teljesen nyilvánvalóvá vált. Biztos hamarabb is le eshetett volna a tantusz, és biztos meg is írta már valaki, de én már csak ilyen lassú vagyok.
 
Naszóval az van, hogy a "Fidesznek kiváló a kommunikációja, meg a politikai marketingje" c. legenda megdőlt.
 
Lehet, hogy igaz volt valaha, még Wermer András idejében, de hogy most nem az, az hótziher. Összevissza beszél itt mindenki. Csak egészen elnagyolva:
 
 • Kovács Zoltán a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár (vagy mi a szösz). Tehát, ha ő megszólal(na) az tekinthető a hivatalos écesznek. Az ő munkája, hogy kialakítsa a "Kormányzati kifejezések és szólások" szótárát, hogy minél hamarabb megtanulhassanak az emberek fideszül. Na róla (mármint Kovácsról), azt se tudjuk, hogy ki, honnan jött. Haver, vagy nem haver?
 • Van mellette viszont egy Szíjjártó Peti, mint szóvivő. Módszere a bevésés, vagyis a nagyon sok ismétlés. Tehát, amikor tavaly nyáron bedöntötte a forintot a dumájával, még lehetett arra gondolni, hogy itt kontrollált, csak éppen rossz stratégiáról van szó. Na de a Kósa?! Akkor ő miért szólt be?! Már akkor se stimmelt. Szijjártó munkája azóta annyi, hogy továbbfejlessze a három nagy toposzt, amire mindig ki kell lyukadni: nem olvasták el, meg nem is értik, meg egyébként is a ballib műve az egész (ballib = sátán-birka-szivarozótőkésgenya-hazaárulónemzetrontópál).
 • A másik nagy duó, a Hoffman-Pokorni páros. Hónapokig beszélt Mrs. Vaskalap össze-vissza, nem lehetett úgy reggeli műsorra kapcsolni, hogy éppen ne akart volna értéket átadni a gyereknek (mert az egyébként úgy megy, persze, elkapsz egy gyereket, mondod neki: nesze itt van, ez az érték, most már a tiéd). Aztán meg jött a Pokorni és pont az ellenkezőjét kezdte el mondogatni.
 • Matolcsy nagy kedvenc, az is mondogatott nagyokat. Orbitális pályára állított néhány kapitális baromságot - azóta is itt lebeg a fejünk felett - nagyot koppan, azután elhallgat. Mostanában már csak akkor látjuk, amikor kiosztja a Főnök az EP-csűrhét. Minél jobban oszt amaz, annál jobban bandzsít emez.
 • Fellegi részegen fákkol, amúgy csendesen próbálja reanimálni a pannonpumát. Réthelyinek a cica vitte el a nyelvét, vagy mi, azt az embert, ahhoz képest, hogy miniszter még nem is láttam. Biztos elfoglalt, nem ér rá beszélni, de az ő kommunikációját így legalább nem érheti kritika. Hende, Pintér csak szaktárcát illetően - hálistennek -szólal meg. Más senki.
 • Orbán csak akkor beszél, amikor vizionálni kell, vagy hazátvédeni. Abban jó. Bár nem lett volna baj, ha nem keveri össze magát a hazával. Az állam én vagyok, a nép is én vagyok, meg a haza is én vagyok.  Emlékszünk még, ugye? "A haza nem lehet ellenzékben". (Szegény Hofi…)
 • Selmeczi Gabriella: jaj ne, kérem kapcsolja ki...
 • Most meg itt ez a díszpinty, a fészbukjával.

Összegezve: a kormány, a kormányszóvivő(k), miniszterek és államtitkárok, fidesz-potentátok és egyéb roninok megszólalása és kommunikációja következetlen, esetleges, gyakran ellentmondó, de semmiképpen sem szervezett.
Akár csak a szocik - lehet, hogy a kormányzati pozíció teszi. Csak míg a szociknál a különböző platformok, érdekcsoportok kommunikációja, bár retardált volt, de azért mégis rendelkezett demokratikus vonásokkal, addíg a Fidesznél most az egyszótáras sületlenség apoteózisa zajlik.

Mint egy kezdő punkzenekar: mindenki üvölt, csak rosszkor.

Nincs itt szervező erő, egy se. Mindenki beszélhet, aki mikrofonhoz jut, és mondhat marhaságot, amekkorát csak akar. Az okosabbja nem megy messzebbre a szakmájánál, a hülyébbje boldogan csinál majmot magából - lényeg, hogy lássa a Főnök, hogy dolgozik, lám ő is üldözi az ellent. Nincs itt csoda, vagy zseniális kommunikációs stáb. Van egy szótáruk, a fideszesített Pallas, vagy Révai. Ha gonosz akarnék lenni Új Magyar Lexikont mondanék - egy kurzus fordítása volt a világról, hát az övék is az.
Nem csoda persze, törvényszerű a dolog. A vezérelvből következik: minden vezér előbb-utóbb kiiktatja a lehetséges konkurenseket a falkából. Az okosabbja magától megy: Rogán, Kósa, Pokorni. Vagy áthelyezik: Áder, Pelczné, Deutsch, Szájer, Surján, Gyürk így került Strasbourgba (esetleg kapnak fura állásokat jutalomból, mint ahogy Loppert is, a tehetséges beüvöltő). Egy a lényeg: a vezér egyre jobban elszakad a valóságtól.
Már nincs, aki megmondja neki, hogy a Rigevidon az nem jó fejfájásra.
 
Lebirkózzák a médiát, okkupálják az MTI-t? A saját marhaságuk, mert az majd még kevésbé mutatja meg nekik a valót. Márpedig minden vezér, vezető, csak akkor tud jól, eredményesen (és sokáig) vezetni, ha jól értelmezi a környezetéből érkező információkat. Ha ez a kép torz, az eltévedés és a bukás lehetősége is nagyobb. 
 
"A Fészbukon nyertük meg a választást." Muhaha. Eddig azt hittem a fülkében, ahol a forradalom volt.
 
Bár az én fülkémben nem volt forradalom az tuti, nem volt ott semmi, még a tollat is ellopta valaki...
 
 
PTI: 9, szánalmas erőlködés, főleg a fantomfelhasználós része
 
 
 

Szólj hozzá!

2011.01.19. 09:41 becketman

Egy európai nap

Címkék: európa esztergom

 

Nagyon kellene írnom, de nincs rá idő. Ezt is csak ellopom, hogy pótcselekedjek. Esztergomról kellene írni, mert Esztergomra kellene figyelnie mindenkinek. Ami ott történik rossz és jó - mert az is van (nem sok, belátom, de azért van) - mint valami indikátor, mutatja azt a jövőképet, ahová tartunk, ahová tarthatunk. 

Régen volt, talán 2003 nyarán. Feküdtem a füvön. Körülöttem rohangászott a Nagyobbik - ha akkor volt, így hétéves lehetett - a barátjával. Fogócskáztak. A Kislány a babakocsijában ült, a mucijával (textilpelus-darabka) játszott. Este 10 körül járhatott. Körülöttem a családom. Meg még a szomszédom, és néhány barátom is. Talán még söröztünk is. 
Feküdtünk a füvön, bambultuk a csillagokat és beszélgettünk.
Feküdtünk a füvön, a Bazilika előtti füvön, fent a Rámpán, és hallgattuk, ahogyan az előttünk felépített óriásszínpadról szólt az opera. Körülöttünk még százak tették ugyanezt. Mindenki nyugodt volt, mindenki mosolygott, beszélgetett. 
Nem volt ott politika, semmi. Csak mögöttünk a kivilágított Bazilika, előttünk meg a varázslat.

Az az érzés volt, mint amikor a veronai Arénába pakolják az Aida díszleteit, és te látod a szmokingosokat befelé szállingózni, akik ezért jönnek Bostonból és Osakából. Tudod, hogy valami nagy dolognak vagy a részese, valami olyannak, ami jóformán csak Európában létezik: a történelem (még oly véres is) és a kultúra olyan sokévezredes keveredése, amelyik csak itt létezik élőn, nem skanzen-formán.

 

Kurvára Európában éreztem magam aznap este. Több alkalmat nem is nagyon adott nekem erre sem Esztergom, sem ez az ország. De akkor igen, akkor úgy voltam itthon, hogy Európában éreztem magam.

Akkor már majdnem tudtuk. Most meg kezdhetjük elölről.

mai ajánlott olvasmány


 

Szólj hozzá!

2011.01.12. 20:50 becketman

Mamut

Címkék: hüjék

Minden idők leghülyébb filmtrailere:

"Egy meteor hasít végig Blackwater városa fölött és egyenesen a Természettudományi Múzeumra zuhan. Senki sem sejti, hogy a meteor valójában űrhajó, amely idegen életformát hordoz, és azzal a céllal jött, hogy egyesüljön az első földi organizmussal, amivel találkozik: a megfagyott Woolly mamuttal. A várost hamarosan ellepik az ufó megszállottjai. A helyi hatóságok és a kormány kutatói csatlakoznak Frank Abenathyhoz (Vincent Ventresca) és apjához, Simonhoz (Tom Skerritt), akik arra készülnek, hogy megfékezzék a kegyetlen mamutot."

forrás: port.hu

Vetíti az RTLKlub, ma este. A sötétség elborít mindent.

1 komment

2011.01.09. 18:41 becketman

Én kérek elnézést

Címkék: hüjék

 
- Úgy leírnék végre valamit helyesen!
- S mit, Pál?

 

5 komment

2011.01.06. 18:41 becketman

A nevelés színtereirűl

Címkék: esztergom tíztesi

 
Na, belendítjük ezt az évet egy kis Esztergommal - jó lesz gyerekek? Tudniillik a kedves képviselőbácsik (tényleg miért van az, hogy az egész egomi Fidesz frakcióban nincs egy nő sem?! Majd biztos bolondok lennének ennyi puhapöccsel égetni magukat, nemde?) megint nem mentek el a testületi ülésre (biztos fontos dolguk volt), pedig nem lett volna baj, ha beszélnek kicsit erről a Tíztesi dologról.

De ha ők nem, akkor majd én. Egy kicsit. Még a diszkréció határain belül - remélem.

Szóval: hol is zajlanak ezek a jó kis tesiórák? (egy adott iskola egy adott osztálya, egy héten belül...)

 1. A Balassa tornaterme:
  A tornaterem  a nyolcvanas években épült, az akkor már több mint százéves iskola udvarán. A Balassa Bálint Általános Iskola néhány éve szűnt meg, az épületében különböző cégek (autósiskola, nyelviskola) tartott foglalkozásokat, most a városi televíziónak vannak itt műtermei. A Balassa Szakközépiskola a szomszédos épülettömbben található, e tornaterem megközelítése a leggyorsabb. Itt természetesen az öltözők és a szertár is rendelkezésre áll, ez az iskola "házi tornaterme". A terem nem méretes,  nagyjából 25x12 méter. Parkettás, kopottas. A bordásfalak egy része törött, balesetveszélyes. A szerek legalább harmincévesek.
   
 2. A Tanítóképző Főiskola tornaterme:
  Körülbelül ötperces sétára van a Tanítóképző épületegyüttese a Balassától. A tornaterem az emeleten van. Nagy, világos tornateremről van szó, a kilencvenes években építették, amikor a Tanítóképző kollégiumát is. A tetőszerkezet kivitelezési hibák miatt beázik, érdekes módon nem rögtön az esőzések alatt, hanem utána egy-két nappal. Ilyenkor a parkettával borított padlót védendő, a termet nejlonnal borítják, a beázások alá pedig vödröket állítanak. A fenntartó heti egy napra bérli a Pázmány Péter Egyetemtől a termet, ilyenkor a Balassások jöhetnek foglalkozást tartani. A szertárhoz nem férnek hozzá, csak a nagy szereket (gyűrű, korlát, gerenda) használhatják, és még a szőnyegeket. Ezért a testnevelők igyekeznek úgy szervezni a munkát, hogy azokat a foglalkozásokat tartsák meg itt a gyerekeknek, amikor ezeket a szereket használják. Hozzáférhető még a floorball felszerelés, azzal lehet egy kicsit motiválni a gyerekeket, bár volt már kellemetlenségük abból, hogy a játék hevében eltört  egy-egy ütő.

  A termet egyébként évi 2,8m forintért bérli a fenntartó...

   
 3. A Sportcsarnok:
  A Balassa által használt létesítmények közül ez található a legmesszebb. Sietve is legalább negyedóra mire leér az ember a Balassától a szigetre, a Sportcsarnokhoz. Diáktempóban pedig a félóra sem lehetetlen. Legtöbbször a városi buszjárattal közlekednek a diákok, a megálló sincs közel, és még a buszra is várni kell.
  A Pézsa Tibor Sportcsarnok a nyolcvanas évek elején épült, azóta semmilyen felújítást nem végeztek rajta, viszont áradáskor minden évben elönti a Duna.  A Sportcsarnok körülbelül 45x25 méteres parkettás terme kézilabda versenyek rendezésére is alkalmas. A terem azonban egyfunkciós: nem leválasztható, egyszerre csak egy foglalkozást lehet tartani itt. A csarnok alagsorában egy konditerem, egy tekepálya, és több kis terem (tánc és ökölvívó - birkózó terem) található. Az épület állaga leromlott, fűtés nincs, vagy nem üzemel. A fázós diákok az alagsorban átmelegedhetnek. A konditermet a diákok térítés ellenében használhatják, fejenként száz forintért, alkalmanként. A Balassa heti egy napon használhatja a Sportcsarnokot, a hét többi napján más iskoláké. Ezen a napon a Balassának több osztálya is tartózkodik az épületben. A helyzetet nehezíti, hogy rossz időben más iskolák szabadtéri helyszíneire beosztott osztályai is beszorulnak a csarnokba és próbálják értelmesen eltölteni az időt. Az adott napon egyszerre, egy időben összesen öt osztály volt a Sportcsarnokban...


 4. Az uszoda:
  A Szent István Strandfürdő körülbelül negyedóra sétára található a Balassától. Nagymedencéjét 1927-ben építették, majd a kilencvenes években alakították át, a szigorított víztisztítási előírásoknak megfelelően. Néhány évvel ezelőtt egy ún. "buborékkal" lefedhetővé tették, így a medence használata a téli időszakban is lehetségessé vált. Szükség is volt rá, hiszen a városban nem volt más úszásra, vagy vízilabdázásra alkalmas nagyméretű medence. A medence méretei egyébként 50x25 méter. A medencét nem kizárólag a diákok használják, a foglakozások alatt is nyitva tart. A vendégek részére három elkülönített úszósáv áll rendelkezésre. A medence szélességének egynegyedén fokozatosan mélyül a 190 centiméteres úszómélységig, így úszásra ez a része nem használható. A diákok úszáshoz a medence egyharmadát használhatják, ami időnként meglehetősen szűkös. Bizonyos időpontokban két-három iskola összesen négy osztálya is egyszerre tart foglalkozást, e mellett az uszoda ilyenkor is fogad fizető vendégeket.
  A szűk keresztmetszet mégsem a medence, hanem az öltöző. Az öltözőszekrényekhez illetve a medencetérbe bejutni a zsilipes rendszerű öltözőkön keresztül lehet eljutni, ebből pedig csak néhány darab van (talán összesen hat). A diákok egy része azért nem hoz felszerelést, mert nincs kedve kivárni amíg sorra kerül. Így az előtérben hagyják a cipőiket és papucsban utcai ruhában mennek a medencetérbe. Az előtér 12-15 négyzetméter, időnként óriási a zsúfoltság és a rendetlenség.
   

Besenyő I.V. István, aki vagyok, megmondom kérem mi hülyeség, mi nem az.

Ez így kérem hülyeség.

Szóval védheti Pál Gyuri ezt a marhaságot, ha valaki, hát ő aztán igazán jól tudhatja, hogyan ténferegnek a kölkök a Sporiban összevissza, mert lószart sem tudnak csinálni. 

  

Szólj hozzá!

2011.01.05. 10:45 becketman

Kurvaország

Ja, ja, az az elhíresült.  Amire összetojta magát az összes párásszemű, hogy: a Nemzet, meg a Haza, meg háthogyislehetilyentmondani, jajistenemmostmilesz.
Akkor sem értettem, most sem értem. Mit kell ezen meglepődni?! Ezek nem ebben az országban élnek?

Mert ki is a kurva? (Az ország az egyszerű.) A kurva az, aki rendszeresen, foglalkozásszerűen anyagi javakért, előnyökért adja oda azt, amit általában egyébként is odaad az ember valaki(k)nek, csak az elfogadott norma szerint utóbbi nem kurválkodás, az előbbi meg az. 
Összefoglalva: aki anyagi előnyökért normát sért.
Helyben vagyunk.
 
És akkor most itt ragadnám meg az alkalmat, hogy boldog új évet kívánjak mindannyiunknak:
 
A fűtésszámlájukat a társasházi lakótársaikkal kifizettetőknek, a számla-nélkül-olcsóbb-lesz vállalkozóknak, a gázolaj- és menetjegycsaló buszsofőröknek (teherautósoknak, hókotrósoknak, traktorosoknak, kombájnosoknak) , a sajátzsebre dolgozó kalauzoknak. A zsebbe bírságoló rendőröknek, a pénztárcalopó mentősöknek. A korrupt vámosoknak, akik miatt Frankfurtban kell elvámoltatni a magyar piacra szánt árut - gazdagítva a csóró németeket - mert ha nem tolsz neki egy halom pénzt feljelent. A paraszolvencia-bajnok, adócsaló szülészeknek és egyéb dokiknak. A baksisért dolgozó földhivatali-, építésügyi- és  bármilyen-hivatalban seggetmeresztő csinovnyikoknak. A multik tízszázalékért-tiéd-a-meló beszerzőinek, döntéshozóinak. (Egyáltalán, nem lenne sokkal egyszerűbb már a határra kíirni: Tízszázalék-ország, itt ennyiért bármit megkaphatsz?!)
 
A mézet cukrozó méhészeknek, a bort vizező kocsmárosoknak. A benzint pancsoló benzinkutasoknak. A gyógyszerhamisítóknak. 
Ezt itt kérem Paracelsus országa: itt mindenből tudnak bármit csinálni. Tablettából bort, kolumbiai paprikából magyar paprikát,  régen lejárt szavatosságú édességből frisset, csokinyúlból Télapót. Cukorszirupból biomézet. Számlagyárból szlovák rendszámú Ferrarit, munkanélküliekből Kajmán-szigeteki bankszámlát. .
Nekik is boldog új évet!
 
De ne hagyjuk ki a többieket sem: a harmincezerért engedélyező kéményseprőt, aki miatt a fűtésszerelő már induláskor beépíti az árajánlatába a baksist. Az áramszolgáltató emberét sem, csak ő jóval magasabb összegért teszi ugyanezt. És igen: természetesen a vizes és a gázos is tartja a markát, amikor az aláírása kell az engedélyre, vagy különben áll az ügyed - jó sokáig. És ha már itt tartunk: legyen eredményes éve a közműszolgáltatók szerelőinek is, aki délelőtt kijönnek a céges autóval felszerelni a mérőórát, majd délután visszajönnek a civil autóval meghekkelni azt. Harmincezerért. És üdv a keresleti oldalnak is, amelyik így fűti a lakást, garázst, járdát, kocsibehajtót, fűti és tölti a medencét.
 
Üdv a városnak, ahonnan hárommillió liter csatornavíz jön ki, de csak egymillió liter vezetékesvíz megy be. Papíron. Számlázva. Ennyit fizetnek ki, ennyit mérnek az órák, a többi az csak van. Valahonnan. Mert Paracelsus országában a víz is csak úgy lesz.
Üdv a kommunális hulladékot a szelektív kukába ömlesztő tízezreknek is, de persze még ők a szorgalmasak, dolgosak, mert a többi simán csak kiönti  a kert végébe, vagy a szomszédhoz - nem mer szólni az öreg nyugger úgysem - tököm fog annyit fizetni, hánem?! Háde! Patkány is van?! Az is van! B.Ú.É.K.!
 
Az önkormányzati képviselőnek is BÚÉK, aki mindig elmegy a  testületi ülésre, ha az érdekkörébe tartozó határozati javaslat van napirenden, de egyébként meg sosem. Egyáltalán az összes képviselőnek, akik húsz éve sikerrel etetik meg velünk, hogy simán lehetnek egyszerre országgyűlési képviselők, bizottsági tagok, frakcióvezetők, polgármesterek, pártfunkcionáriusok, társadalmi szervezetek elnökei, alapítványi kurátorok, felügyelőbizottsági tagok, valamint kazánfűtők - és még fociznak is néha. 
 
Eredményekben gazdag, boldog új évet kívánok az okirathamisítóknak is, akik igazolnak maguknak egyetemi végzettséget, nyelvvizsgát, szakvizsgát, jól feltolva a közszolgálati jövedelmet, legyen csak jó magas az a nyugdíj. A közbeszerzési tenderek íróinak is, hogy mindig megtalálják a megfelelő vállalkozót, akire szabhatják a pályázati kiírást. És a vállalkozónak is, aki hidat épít, de fizetni már nem tud, mert valami állat hát nem elvitte az összes pénzt egy ciprusi bankba…?! Ja igen, a vörösiszap-tározót túlterhelőknek is, hogy az észtrendszámú Mercije masszírozza lazára a valagát.
 
Boldog új évet a trükközőknek is: a szupermarketek akciós áruival ügyeskedő eladóknak, az "ügyes", véletlenül mindig a kárunkra tévedő pénztárosoknak. A töltőállomás-kezelőknek. A taxisoknak. A fuvarozóknak. A tüzelőfaárusoknak a mázsálási és köbméterbecslési technikáikért. A parkolóőröknek. A közterület-felügyelőknek. 
Ja, és a "bátraknak" is: az Angelina Jolie-t átverő kiváló magyar fiatalembernek. A Svédországba rokkantkocsit lopni járó különítménynek is. Az Ausztriában/Szlovákiában/Franciaországban/Olaszországban sípályáról sílécet lopó magyaroknak. Az egyáltalán bárhova lopni járó honfitársaimnak is.
Akik egyébként még:
olajszőkítők, rokkantkártya-üzérek, okosan vizsgáztatók, zöldkártya-csalók, kilométeróra-visszatekerők. Törött autót újra kalapálók. Hajléktalanok cégbirodalmakkal. Hamispénz-gyártók. Hamis bkvjegy gyártók. Hamis parkolójegy gyártók. Hamis parkolóóra gyártók. ATM ragasztók. Eltűnős tintával AMK aláírók.
 
Bármit aláírók. Semmit sem vállalók.
 
Hát nem veszitek észre?! Ezek vagyunk! Lopóország! És csodálkozunk, hogy ellopják a nyugdíjpénzt (tőlünk-nekünk)?! Pontosan olyan az elitünk, mint mi magunk. Svédmodell, dánmodell, finnmodell - ugyan már! A skandinávoknak kisülne a szemük, ha századrészét megtennék annak, amit mi hasfájás nélkül mindennap! A lopás itt kérem intézményesített, ez kellene az Alkotmány preambulumába, nem valami avíttas ájtatoskodás, tizenkilencedik századi nemzetállamoskodás! Elvégre itt volt az is, amikor még alig tűnt el a zsidó menetoszlop a kanyarban, már hordták szét a szomszéd bútorait a lakásából a lakótársak! Ingyenebéd, ingyenebéd!
 
Államosítás-privatizáció, majd megint államosítás és újra privatizáció. Végtelen ciklusban. Lopunk magunktól, magunknak. 
 
A vízórát megfordítjuk, a villanyórát megmágnesezzük, a gázórát kikerüljük, és ha netán még egy olajvezeték is menne a telkünk alatt, azt is megfúrnánk. Ez van. 
 
Lopóország-Kurvaország, boldog új évet! Boldog új évet magunknak!
 
Idén is.
Veletek.
Ugyanitt.
 
Basszameg.
 
 
A francba, de sok mindenkit kihagytam...
 
 

 

15 komment

2010.11.25. 17:40 becketman

Mégegyhüje

Címkék: hülyék

A debilverseny permanens indulója, a kiflilopó szenátorasszony, nyugdíjügyi-biztos (leginkább azért, mert biztos, hogy hüje... így pontosjével, bizony: hüje) kinyitotta a száját és ki is jött belőle az écesz, hogy: nyugdíjadó.
NYUGDÍJADÓ...

Ezek tényleg hülyék: komolyan azt gondolja, hogyha egy golyóra azt mondja kocka, akkor mától fogva mindenki cipelni fogja, s nem gurítani?!
Ezek tényleg azt hiszik, hogy csak át kell nevezni a dolgokat, csak másként kell hívni, s akkor már jogszerű minden?! 

És hol van most a Nemzeti Vátesz?! Amúgy is kussol már idestova fél éve, a különféle paprikajancsik meg hol a forintot, hol a tőzsdét, hol a nyugdíjrendszert döntik befelé - Vaskalap és társai permanens reformlázban égve mindenféle oktatási rendszert dúlnak össze-vissza - az egészségügy szétrohad (oda nem jutott káder) nincs mit ellopni, ott egye meg a fene... 

Hol vagy, Okostóni? Hol nézed a focimeccset?!

Szólj hozzá!

2010.11.24. 17:07 becketman

Mivan?! Mivan?! Mivan?!

Azt mondja az egyik kedvenc bohócom, hogyha nem adjuk, hát elveszi. Elveszi azt, amit összegyűjtöttünk magunknak. Ha nem hagyjuk ellopni, hát elrabolják. 

Nem is tudom mit mondjak.... szó bennakad... kész vagyok. Utcára kell menni, villamossínt felszedni, autót borogatni, felgyújtani. Mert itt a vége. Itt a vége a rendszerváltásnak. A kör bezárult, ugyanott vagyunk. Egy szemét, tetű, despota banda kormányoz uralkodik. Már megint.

Petőfi kell ide:

"Ha pediglen nem fizetünk,
Aszondja, hogy jaj minekünk,
Háborút küld a magyarra,
Országunkat elfoglalja.

Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!...
Hadat nekünk ők izennek,
Kik egy nyúlra heten mennek."

 

Foglalod a kurvanyádat!!!

 

 

1 komment

2010.11.19. 23:34 becketman

Egy ember meghalt

 Mióta ezt blogot elindítottam - a másik kettőnél nem merült fel ez a probléma - folyamatosan olyan helyzetben találom magam, amikor azt kell mondanom: ezt nem gondoltam volna.

Nem gondoltam volna, hogy egyszer nekrológot írok - igaz, ez talán nem is az. Nem ismertem, egyáltalán nem. Az exem exe volt. Nem szerettem. Mikor kamasz voltam, egyszer a buszon a haverjaival összeszámolták milyen értékű ruha van rajtam. Aztán kiröhögtek - szegények voltunk. De megváltozhatott, legalábbis a pályaválasztása erre enged következtetni. Tűzoltó lett. 41 éves volt. Apa volt. Ennyit tudok róla.

Amiért mégis írok, az nem más, mint egy gondolat. Az a gondolat, amit a John Lennonnal készült utolsó interjúban olvastam, de húsz évnek kellett eltelnie, hogy igazán dühös legyek miatta.
Éppen rendbe rakta a dolgait a fickó. Kikeveredett hosszú évek tévelygéseiből, összerakta a világot újra. Melyik negyvenes férfi nem ismeri ezt az érzést?! Megszenveded, kis híján rámész, szétvered az egész világodat, aztán a romjaiból összerakod újra. Megtalálod a válaszaidat, megtaláltad a kiutat. És milyen utat! Olyan utat, ami nem kanyarog, még ha nem is tűnik egyenesnek. Olyan utat, ami elvekkel van kirakva. És akkor jön egy marha, oszt lepuffant. Épp' amikor új lendületet kaptál, amikor elkezdenél végre igazán magadért dolgozni. Épp' amikor már tudod mit kell tenned.

És akkor jön a rák... Szemétség.

Félkész élet. Nekünk - reméljük - több időnk van, hogy olyan örökséget hagyjunk magunk után, amire büszkék lehetünk. Még van idő tévedni, van idő hibázni. Van idő élni, van idő szeretni.
Van??

Nyugodj békében, Tibor!

 

Szólj hozzá!

2010.11.10. 10:21 becketman

Jogbizonytalanság

Öt évre visszamenőleg vetnék ki a 98%-os demagógiaadót azokra, akiknek - "mivel szívemnek nem kedves, megdöglend" - nem tetszik  a búrája. (Más magyarázatot nem tudok elképzelni az ötletelésre, meg az összeghatárokra.)

Nekem sem tetszik. Erkölcstelennek tartom, és azt gondolom, hogy amíg emberek halnak éhen/fagynak meg a budapesti utcákon, addig nem lenne szabad sokmilliós baksisokat osztogatni, néhány hónap meló után, puszira.
Ezért egyébként ezer évig emésztődjön a nagy Sarlakk  gyomrában az összes korrupt/tetű politikus, akinek ez alatt a 20 év alatt dolga lett volna tennie valamit! Szégyen és tűrhetetlen!  
Nem tetszik, de tessenek olyan törvényeket hozni, amelyek nem teszik lehetővé ekkora összegek kifizetését! Tessenek ellenőrizni! Tessenek büntető feljelentést tenni, ha visszaélés történt!

De átírni az adózási szabályokat visszamenőleg?!
Visszamenőleg...?!

És arra gondolt-e már valaki, hogy innen már csak egy tyúklépés azt mondani: ja, bocsi, azt az öt évvel ezelőtt bevezetett örökösödési-illeték dolgot meggondoltuk, mégis fizesd be, oks? Vagy: ja, mégse annyi lesz ám a négy évvel ezelőtti adókulcs, amit akkor mondtunk, hanem a duplája, mert köll a lóvé. Köszi! Ha esetleg már elköltötted egy autóra, gyerekedre, mittomén - semmi gond, behajtjuk!

És ezek alkotmányoznak, jézusmária!!!

Van a fészbúkon "Segítség, ide születtem" csoport?!

PTI: 9+ 

Szólj hozzá!